Otkrivamo sve o Barbie dijeti kojom se brzo gube kilogrami

Piše: L. K. P.

Barbie groznica i dalje ne prestaje da drma svijet, te je potpuno logično i što je Barbie dijeta postala jedna od najstraženijih na internetu.

Naime, od kako je glumica Margot Robbie kojoj je i pripala glavna uloga u filmu o najpoznatijoj lutki, dovela do savršenstva liniju, i to za kratak period, mnoge je zanimala tajna njenog izgleda.

Da bi izgledala poput Barbike, Margo je, prema pisanju magazina Harper’s Bazar, išla na LED terapije, limfne drenaže, lasere, masaže, ali se pridržavala i onoga što je ženama širom svijeta privuklo najviše pažnje – Barbie dijete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ellie Robertson (@ellsbellsbeauty.x)

Za ishranu Margot bila je zadužena Jasmina Vico, ekspert za njegu kože. Njena dijeta je bila bazirana na jednom, a to je kiseli kupus.

– Osim što je uzimala probiotike i ostale dodatke ishrani, Margot je konzumirala i fermentisanu hranu kao što su kiseli kupus, kimči i kefir, gorke namirnice i bobičasto voće – otrkrila je Jasmina Vico.

Uz to, ona je Margot savjetovala da pije i jedan specijalan čaj.

– Čaj od čička pomaže u ispiranju jetre, što kožu čini zdravijom jer proizvodi više glutationa koji doprinosi sjaju i blistavosti. Sve su Barbike pile taj čaj- rekla je ona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Margot Robbie (@margotrobbieofficial)

Inače, i sama Margot progovorila je prije nekoliko mjeseci o Barbie dijeti u intervjuu za British Women Health i otkrila da je osnovni princip takve dijete: vrlo malo ugljenih hidrata i bez slatkiša.

– Moj doručak se obično sastoji od ovsene kaše i šejka za jačanje imuniteta. Za ručak jedem pileću salatu, a za večeru šniclu od tune i batat. Preko dana pijem čaj, kojim sam opsjednuta otkako živim u Velikoj Britanij, ispričala je Robbie.

Pored zdrave ishrane za ulogu Barbie, Margot je prešla na treninge visokog intenziteta, sa strašću prema pilatesu.

Pročitajte još