Šta tačno piše u predbračnom ugovoru Ane Ivanović i Bastiana Schweinsteigera

Piše: L. K. P.

Čim su se 2016. godine Ana Ivanović i Bastian Schweinsteiger vjenčali, u njemačkim medijima su se pojavili i navodni detalji iz njihovog predbračnog ugovora.

Naime, čuveni njemački fudbaler i njegova tri godine mlađa supruga prije vjenčanja su potpisali ugovor u kojem svako zadržava imovinu stečenu prije braka. Tako se srbijanska teniserka osigurala da ne ostane bez desetak miliona eura koje je tad imala na svom računu, dok je fudbaler veći dio svoje zarade uložio u nekretnine.

Nakon razgovora sa roditeljima Ana je donijela odluku da je to najbolje rješenje, a Bastian nije imao ništa protiv.

– Sve je do detalja razrađeno na više od deset stranica ugovora. Ana ima doživotni ugovor s Adidasom, prema kojem će zaraditi više od sto miliona eura, a i to je osigurano ovim ugovorom, rekao je medijima prijatelj para.

Interesantno je da su njih dvoje, prije svega, iako su u braku, odlučili da imaju odvojene bankovne račune.

Njih dvoje ulaze u brak, ali to ne znači da će spajati račune. Advokati su Bastiana savjetovali da svako od njih ima svoj račun.

Njemački zakoni nalažu da njihovi predbračni ugovori budu sastavljeni do najsitnijih detalja, pa se i prije vjenčanja napravio plan za nasljednike bez obzira na to koliko ih bude.

Pročitajte još