Princ William iznenadio fanove kraljevske porodice: Snimljen kako pravi i prodaje hamburgere

Piše: L. K. P.

Princ William iznenadio je fanove kraljevske porodice dok je dijelio vegetarijanske hamburgere u novom videu koji je u nedjelju objavila online kuharska zajednica Sorted Food.

Burgeri su napravljeni od sastojaka nagrađenih nagradom The Earthshot Prize, inicijativom koju je pokrenuo princ William 2020., a koja “traga za izvanrednim rješenjima za najveće svjetske ekološke izazove”. U videu budući monarh pravi i dijeli hamburgere sa začinjenim “mesom” na bazi krumpira s okusom češnjaka, đumbira i čilija zajedno s ukiseljenim povrćem posluženim u lepinji i to iz kamiona s hranom parkiranog u Londonu.

U jednoj sceni princ William, u svijetloplavoj košulji, okreće se od roštilja kamiona kako bi nekim iznenađenim obožavateljima poslužio hamburger, govoreći im: “Stiže odmah!” Četiri kupca su se pogledala razjapljenih usta kad su ugledala budućeg kralja Engleske.

“Ostao sam šokiran”, priznao je jedan od kupaca u kameru i dodao da se “smrznuo”, dok se drugi upitao “sanja li”. Nastavio je pričati svakom od kupaca o nagradi Earthshot i detaljno opisao kako su točno hamburgeri napravljeni tog dana.

“Dođite i zgrabite svoje hamburgere”, rekao je princ dok je dijelio pljeskavice koje su bile poslužene u bijeloj kutiji koju je napravila tvrtka Notpla, koja pakira svoje pakiranje s premazom od morskih algi umjesto plastičnog.

Kako bi napravili biljnu kuhinju, kuhari Sorted Fooda također su koristili Mukuru Clean Stoves, koji su dizajnirani u Keniji kako bi pomogli u smanjenju onečišćenja zraka, a sastojke za hamburger uzgojila je tvrtka Kheyti.

Naime, William nije prva poznata osoba koja je u posljednjih nekoliko tjedana uočena kako dijeli hranu i radi posao neuobičajen za njih. Pjevačica Lana Del Rey radila je u lancu restorana Waffle House te primala narudžbe i točila kavu posjetiteljima, dok je slavni voditelj David Letterman viđen kako radi u trgovini mješovitom robom Hy-Vee u Iowi.

Pročitajte još