Ko su sinovi Olivera Dragojevića: Samo jedan se okušao u muzici, a ovo im je sve trojici zabranio

Piše: L. K. P.

Prošlo je pet godina od smrti legendarnog  Olivera Dragojevića, ali da ga fanovi i kolege nisu zaboravili svjedočila je još jedna manifestacija ‘Trag u beskraju’ koja se svake godne krajem jual obilježava u njegovu čast na njegovoj rodnoj Korčuli.

Prisutna je tu bila i njegova porodica, supruga Vesna i njihova trojica sinova Dino, Damir i Davor.

Najstariji Dino rodio se 1975., a i danas se prepričava kako je Vesna u porodilište išla autobusom jer je Oliver bio odsutan.

– To je velika tegoba za ženu. Ne znam predstavlja li joj olakšanje to što je suprug pokraj nje. Ne znam. Bolje je vidjeti kada nije onako sva nervozna, slomljena. Tu sliku onda pamtiš, ispričao je ranije Oliver.

Dvije godine kasnije par je dobio još dva sina, blizance Damira i Davora, a zajedno imaju sedmero unučadi od kojih se petero rodilo još za Oliverova života.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by oliver dragojevic (@_oliver_fan_page)

Pjevač se prvi put ostvario kao djed 2008. kada su sin Dino i snaha Nevena dobili sina kojeg su nazvali Duje, a tri godine nakon dobili su još i blizance Tonija i Luciju. Mlađi brat Damir i njegova supruga Vanda 2014. su godine dobili kćerku Margitu, a 2017. sina Vinka.

Sin Davor i supruga Karmen imaju sina Marka koji je dobio ime po Oliverovu ocu, a prije dvije godine stigao je i sin Luka.

Vesna je svojevremeno otkrila da je njen suprug jednom rekao kako svoju djecu mogu nazvati kako oni to žele, ali da im ne pada na pamet da neko od njih bude Oliver kako ga u školskim klupama ne bi zadirkivali da se zove Oliver Dragojević.

Inače, sva trojica Oliverovih sinova se drže podalje od javnosti i ni jedan se ne bavi javnim poslom, no jedan od njih se ipak okušao u muzičkoj karijeri.

Davor Dragojević je 1997. s Renatom Končić Mineom snimio duet ‘Ako ovo je kraj’.

– Otac me nikad nije tlačio nekim svojim ambicijama. Kao ni Davoru ni Damiru, nije mi nikad gurao instrumente u ruku samo zato što smo djeca poznatog pjevača, nismo morali ni učit svirati niti ići u muzičku školu, iako je doma uvijek bilo klavijatura, gitara, klarinet… Otkad pamtim, nije nas nikad opterećivao svojim poslom i svojom slavom. Premda se to čini kao fraza, ali uvijek smo bili ka prijatelji, išli i na more i na ribe skupa, igrali zajedno biljar, a i danas je nezamislivo da ne igramo zajedno mali balun u Žrnovnici’, rekao je sin Dino o pokojnom ocu u biografskoj knjizi ‘Splitska dica, od zidića do vječnosti’, koju je napisao muzički kritičar i novinar Zlatko Gall.

Pročitajte još