Ljetni portret španske kraljevske porodice: Posljednji odmor prije velike promjene

Piše: L. K. P.

Španska kraljica Letizia u jednostavnoj, ljetnoj haljini i espadrilama plijeni ljepotom i prirodnom elegancijom. Za šetnju Mallorcom s kćerkama, princezama Leonor (17) i Sofijom (16) te suprugom, kraljem Felipeom VI. izabrala je mladenačku haljinu u ružičastoj boji.

Njen suprug odabrao je svijetloplavu košulju, bijele hlače i modre espadrile, dok su njihove kćerke odjećom slijedile opušten odjevni stil roditelja. Kraljevska porodica je na godišnjem odmoru i mogu se malo opustiti dok uživaju u ljetu i izlascima: ne sjede iza zidova svog ljetnikovca već uživaju u ljetnoj ponudi događanja na otoku, kao bilo koja porodica. Ovaj put prošetali su se sjenovitim vrtovima Alfabije, jednom od glavnih atrakcija otoka Mallorce.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spanish Royal Family (@spain_royal)

Pa ipak, kraljevska porodica uz mnogo obaveza i velike odgovornosti, ima poneku privilegiju. Kada je kraljica Letizia shvatila da princeze obožavaju muziku 20-godišnjeg pjevača Tea Boka, organizirala je porodični odlazak na njegov koncert u Córdobi i upoznavanje princeza s njihovim idolom.

Kako je princeza Leonor buduća španska kraljica, od jeseni kreće njena vojna obuka. Princeza će započeti jednogodišnju obuku na Vojnoj akademiji u Zaragozi, potom će se dvanaest mjeseci obučavati u pomorskoj školi, a na kraju je čeka godina dana obuke na Općoj avionskoj akademiji. Tek tada će, kako je ranije objavljeno, upisati studij prava. Zasad nije rečeno gdje no mogla bi, poput oca, studirati na Sveučilištu u Madridu.

Opuštenu šetnju princeze Leonor s mlađom sestrom i roditeljima vrtovima Mallorce uskoro će zamijeniti vojni dril, stoga njezina majka uživa u trenucima dok su obje kćeri uz nju.

Pročitajte još