Ova scena je razljutila gledaoce popularnog filma “Barbi”: Najgori trenutak u cijelom filmu

Piše: I. H.

 

Dok film “Barbie” ruši rekorde gledanosti i niže pozitivne kritike gledaoci su izdvojili jednu rečenicu koja je označena kao “najgora” u filmu.

Blockbuster objavljen je ranije ovog mjeseca, a rediteljica Greta Gerwig napisala je film zajedno sa svojim suprugom, rediteljem Noahom Baumbachom, dok su Margot Robbie i Ryan Gosling igrali glavne uloge.

Film ima mnogo smiješnih trenutaka, od kojih mnogi uključuju Goslingovu izvedbu kao Kena, ali jedna šala koja uključuje Barbie ostavila loš utisak publike.

Dolazi kada Barbie ima egzistencijalnu krizu po povratku u Barbieland, gdje otkriva da su ga preuzeli Kenovi.

Dok je u kući “čudne” Barbie koju tumači Kate McKinnon, ona govori Gloriji koju tumači America Ferrera: “Nisam više lijepa. Nisam ‘stereotipno Barbie’ lijepa”.

Ovdje se može čuti narator (Helen Mirren) kako kaže: “Napomena za kreatore filma: Margot Robbie je pogrešan odabir za ovu rečenicu”.

Čini se da ova šala nije impresionirala mnoge, koji su inače uživali u filmu, ali svoje frustracije šalom izražavaju na društvenim mrežama.

“Zapravo sam to mrzila i to je učinilo scenu manje efektnom za mene”, “Bukvalno najgori trenutak u filmu, užasno nesmiješan, samosvijest ne čini izbor boljim”, “Ovo je bio jedini dio filma koji bih zapravo promijenio. Samo zato što je neko prekrasan ne znači da se ne može osjećati ružno”, bili su neki od komentara.

Pročitajte još