Šarmantni chef Melkior Bašić, koji je osvojio srca ženskog dijela publike, ima novi posao

Piše: L. K. P.

Nova sezona hrvatskog takmičenja „Masterchef“, koja se emitira i u Bosni i Hercegovini na Novoj BH stiže na male ekrane od jeseni. Od samog emitiranja, medijske stupce često je punio šarmantni chef Melkior Bašić, koji je osvojio srca ženskog dijela publike. Melkior će biti član žirija i u novoj sezoni.

I dok publika očekuje početak nove sezone popularnog showa, slavni chef je svojim učeščem obogatio impresivan gourmet sastav jedne od najbrže rastućih hotelskih grupacija.

U svim njihovim destinacijama bit će zadužen da podigne razinu struke te da unaprijedi kvalitetu trenutne gourmet ponude.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melkior Bašić (@melkior.basic)

Podsjetimo, Melkior je svoje radno iskustvo stekao radeći u kuhinjama širom Hrvatske i u inozemstvu, a 2016. je stažirao u luksuznim Michelin restoranima u Bordeauxu u Francuskoj kao što su Restaurant le Prince Noir, Lormont, Restaurant La Cape, Cenon i Restaurant L’Oiseau Bleu. Specijalitete je pripremao i u hotelima 5* i 4* te u à la carte i fine dining restoranima, a tri godine je radio na poziciji Executive Chefa u jednom od luksuznijih hotela u Hrvatskoj, gdje se bavio inovativnim konceptima visoke gastronomije.

Izjavio je da mu je velika čast što se sad pridružio kolegama čiji rad i postignuće smatra impresivnim te motivirajućim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melkior Bašić (@melkior.basic)

-Veseli me i činjenica što ću 18 godina svog profesionalnog radnog iskustva, ideje i stručnost dijeliti s mladim i vrijednim kuharima koji su voljni raditi na sebi te koji žele gostima pružiti uvijek više. Buffet je zahtjevna stavka jer moraš zadovoljiti sve goste, od male djece do odraslih gostiju. Smatram da je disciplina prijeko potrebna u kuhinji, kako bi se uspio ostvariti kontinuitet, koji je neophodan za ostvarenje zadatog cilja, izjavio je jedan od najtalentiranijih hrvatskih kuhara.

Pročitajte još