Smeđa haljina s bijelim tufnama iz kultnog filma “Zgodna žena” oličenje je elegancije: Ovako danas izgleda

Piše: L. K. P.

Urođena elegancija lijepe Julije Roberts oplemenila je ulogu Vivian Ward u filmu ‘Zgodna žena’ na način da je danas teško uopšte i zamisliti neku drugu glumicu u toj ulozi. Preobrazba koja je bila stavljena pred gledaoce inspirirala je mnoge, a o kostimografiji se i dan danas priča. Modne kombinacije koje je Julia Roberts nosila u filmu urezale su se u sjećanje ljubitelja mode pa ih se i danas rado prisjećaju.

Kostimografkinja Marilyn Vance lijepu je glumicu odjenula u jednu smeđu haljinu s bijelim tačkicama i ostalo je povijest. Smeđa haljina s točkicama postala je mit kojeg se često sjetimo, a u ponudi dućana rijetko kad ne zapazimo varijacije na temu te kultne haljine.

Haljina je to koja ima ‘old money’ dojam, a kombinaciju s rukavicama i šeširom te odgovarajućom mašnom od istog materijala svi smo barem jedanput poželjeli odjenuti za neku posebnu priliku.

Popularni brendovi i danas se rado koriste filmom ‘Zgodna žena’ kao izvorom inspiracije za svoje kolekcije, a upravo smeđu haljinu s točkicama reinterpretirali su i ove godine.

Danas su to haljine koje se igraju s prorezima, što je jedna od najtraženijih i najpopularnijih intervencija na modele haljina trenutno.

Također, prisutna je i igra s veličinom tačkica, ali i različiti krojevi haljina pa će svaka dama pronaći onaj koji joj odgovara.

Pročitajte još