Meghan Markle slavi 42. rođendan: Donosimo 5 nepoznatih činjenica i sve o trnovitom putu od obične djevojke do jedne od najomraženijih žena u Velikoj Britaniji

Piše: L. K. P.

Meghan Markle i vojvotkinja od Sussexa danas slavi svoj 42. rođendan, a od obične djevojke iz Los Angelesa pa poznate glumice te ovog posljednjeg, jedne od najomraženijih žena u Velikoj Britaniji, bio je dugačak put.

Rachel Meghan Markle rođena je 4. avgusta 1981. godine kao dijete u mješovitom braku od oca Thomasa Marklea i majke Dorie Ragland za koju je izuzetno vezana. Otac joj je umirovljeni televizijski direktor fotografije, a nastanjen je u gradu Rosarito, Meksiko. Roditelji su joj rastavljeni od njene šeste godine, a s očeve strane ima stariju sestru, Samanthu i brata Thomasa Markle Jr., s kojima nije u kontaktu. Pohađala je privatne škole, a bez obzira na to što je odgajana kao protestant išla je u Immaculate Heart High School, katoličku školu za djevojčice. Staž je služila u Američkoj ambasadi u Buenos Airesu, a jedan semestar je pohađala u Madridu. Prvostupničku diplomu stekla je na Northwestern sveučilištu 2003. godine.

Prvi joj je suprug bio glumac i producent Trevor Engelson, vjenčali su se 2011. godine. Brak im je trajao do rastave 2013. godine. Meghan i princ Harry zaruke su objavili u 2017. godini, nakon čega se ona seli u London i odriče glume. Vjenčanje novog kraljevskog para održava se 19. maja 2018. godine u Windsoru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Former Ms. Tig (@theformermstig)

Prvi sin vojvode i vojvotkinje, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, rođen je 6. maja 2019. godine. Početkom 2020. godine Meghan i Harry najavili su da namjeravaju napustiti pozicije članova kraljevske obitelji, a njihova odluka na snagu stupa na proljeće iste godine. U junu 2021. godine dobili su kćerku Lilibet Dianu Mountbatten-Windsor.

Otkako su se 2020. godine preselili u Ameriku, u početku je izgledalo kako im ide sjajno, no posljednje vrijeme piše se o sve većim problemima u njihovim poslovnim pothvatima.

U junu ove godine ugovor vojvode i vojvotkinje od Sussexa sa Spotifyem okončan je nakon što podcast koji je Meghan vodila nije obnovljen za drugu sezonu. Razlaz je potvrđen zajedničkom izjavom Spotifya i Archewell Audija, izdavačke kuće Harryja i Meghan za stvaranje sadržaja. Meghan je vodila podcast “Arhetipi” koji je trajao 12 epizoda od avgusta 2022., razgovarajući sa slavnim osobama. Među gostima su bile teniska zvijezda Serena Williams, pjevačica Mariah Carey, Paris Hilton te glumice Mindy Kaling i Constance Wu. Publika je od Archetypesa, kako je supruga princa Harryja nazvala svoj podcast, imala velika očekivanja, ali im se nisu ispunila.

A zbog intervjua na tom podcastu našla se nedavno i pred optužbama da je varala kod stvaranja podcasta. Naime, sportski pisac i podcaster Bill Simmons oštro je kritizirao par nakon raskinutog dogovora dodavši da su Meghan i Harry prevaranti. Tačnije, da intervjui u podcastu nisu pravi. Tvrdi se da intervjue s gostima u podcastu nije radila Meghan, već članovi njezinog osoblja. Zvuk njezinog glasa navodno je kasnije umetnut u snimke kako bi zvučalo da čitav posao obavlja ona, no sada je i ta moguća laž izašla na vidjelo.

Kako piše New York Post nagađanja da Markle ne intervjuira izravno svoje goste počela su kružiti kada je spisateljica Allison Yarrow u avgustu na Instagramu objavila fotografiju kako pozira ispred znaka za audio produkcijsku kuću Gimlet Media napisavši da je uzbuđena što je uključena u vizionarsku seriju, a s time je zahvalila i producentu podcasta jer je izvrstan voditelj intervjua.

Međutim, još u novembru mediji su pisali kako su komentari Yarrow uređeni i umetnuti u govor Meghan Markle.

Brojni je Britanci ne vole jer je “otuđila princa od porodice”, a pogotovo nakon što su krenuli pričati svijetu sve “prljavo rublje kraljevske porodice”, uključujući optužbe za rasizam i ostalo, a nije im se svidjela ni prinčeva knjiga “Spare” za koju također krive Meghan.

 

Donosimo pet manje poznatih činjenica o Meghan Markle koje možda niste znali:

 

– Njeno pravo ime nije Meghan

 

– Postala planetarno popularna zahvaljujući američkoj seriji ” Suits” u kojoj je glumila lik Rachel Zejn. Rachel i ja smo veoma slične: ambiciozne, lideri i uvek pokušavamo da se uhvatimo sa problemima u koštac – rekla je ona za MarieClaire. A sličnosti između njih se ne završavaju tu, budući da njih dve dijele i isto ime. Glumica je zapravo rođena kao Rachel Meghan Markle, ali koristi svoje srednje ime.

 

– Jogom je počela da se bavi sa 7 godina. Meghan je često viđana kako ispod ruke nosi prostirku za jogu, a to je praksa u koju je ušla sa 7 godina zahvaljujući svojoj mami.

 

– Ima jedan brak iza sebe. Meghan je navodno brak prekinula “iz vedra neba”, a vjerenički prsten i burmu je suprugu poslala preporučenom poštom.

 

– Na početku veze sa Harryjem pretvarali su se da su stranci. Prije nego što su postali slavni par, princ i Markle su pokušavali da svoju vezu drže podalje od očiju javnosti.

Pročitajte još