Pierce Brosnan sa suprugom proslavio 22. godišnjicu braka: Podijelili neviđene fotografije iz mlađih dana

Piše: L. K. P.

Pierce Brosnan i supruga Keely Shaye Brosnan imaju veliki razlog za slavlje. Par je proslavio 22. godišnjicu braka uz prekrasne, do sada neviđene, fotografije svog vjenčanja, koje je Keely podijelila na Instagram profilu.

Sinonim su za jedan od najsretnijih i dugovječnijih brakova u filmskom svijetu, a slavni glumac ne krije koliko mu ona znači.

-Sretna godišnjica. Hvala ti što si uvijek spreman za ovu avanturu zvanu život. 4-8-94 / 8-4-2001.’, napisala je Keely Shaye Smith uz fotografije s njihovog vjenčanja. Par je rekao ‘da’ u opatiji Ballintubber u Pierceovoj rodnoj Irskoj pred 100 oko gostiju. Zanimljivo je da su tri puta bili prisiljeni odgoditi svoje vjenčanje, ali su na kraju ipak došli do oltara.

Glumac je Keely Shaye Smith upoznao tri godine nakon smrti prve supruge. Sa Cassandrom Brosnan proveo je jedanaest godina u braku i njena ga je smrt slomila. Upravo mu je Keely vratila vjeru u ljubav, a upoznali su se 8. aprila 1994. na zabavi u Meksiku gdje je novinarka Keely otišla intervjuirati zvijezdu ‘Kafića uzdravlje’ Teda Dansona.

-Upoznali smo se kada sam bio, baš poput Philipa kojeg sam tada glumio, izgubljen. Tada sam već tri godine bio udovac i samohrani otac. Keely je stup naše porodice, stup mog života i svakog joj dana ponavljam koliko ju volim. Govorim joj koliko je lijepa i da sve ovo ne bih mogao da nema nje, izjavio je svojedobno Pierce Brosnan.

‘Bio je zadivljujući. Visok, tamnoput i zgodan – sve ono što bi svakoga odmah privuklo. Imao je taj vragolasti sjaj u očima. Pomislila sam, ‘Vau! Vau!’, rekla je za svojevremeno za People.

Nekoliko dana nakon upoznavanja, Pierce i Keely imali su prvi službeni spoj, a otkrila je da su ‘sjedali pod zvijezdama dok ju je on držao za ruku.

‘Vatromet u našim glavama, pjesma Kennyja Logginsa… Razgovarali smo do tri sata ujutro i tada sam shvatila zašto je toliko seksi drugim ženama’, rekla je Keeley.

Osjećaji su bili obostrani, a njihova traje i dalje. ‘U svakom kutku ove zemlje osjećao sam se usamljeno bez nje, a onda sam joj poslao avionske karte kako bismo mogli biti zajedno. Jednostavno smo bili savršeni jedno za drugo. Da sam tražio milion godina, ne bih mogao pronaći takvu ženu kao što je Keely’, rekao je jednom prilikom Brosnan.

Prije vjenčanja dobili su dvoje djece, Dylan Thomas rođen je 1997. dok je Paris Beckett rođen 2001., šest mjeseci prije njihovog velikog dana.

Pierce Brosnan prvi je puta postao otac kada je usvojio djecu svoje prve supruge Cassandre, s kojom se vjenčao 1980. godine. Osim, Charlotte, bio je tu i sin Christopher, a koje je Cassandra dobila u propalom braku s Dermotom Harrisom. Nakon 11 godina sretnog braka, Cassandra je preminula od karcinoma, a Brosnan je nastavio brinuti o njeno dvoje djece iz prvog braka, ali i zajedničkom sinu Seanu.

Pročitajte još