Skromna unuka kraljice Elizabethe: Vozi polovni automobil i ima ljetni posao u lokalnom rasadniku

Piše: L. K. P.

Unuka pokojne britanske kraljice Elizabete II, Lady Louise Windsor (19) osma je u redu za prijestolje na kojem danas sjedi kralj Charles. Kćerka kraljevog brata, princa Edwarda, ipak odabire puno skromniji život.

Ovog vikenda su kraljevu nećakinju paparazzi uhvatili dok se vozila u polovnom Volkswagen Polu. Kao i mnogi njeni vršnjaci, za prvi je automobil navodno zaradila na ljetnom poslu u obližnjem rasadniku, rekao je izvor za The Sun i dodao da je Louise zarađivala nešto manje od sedam funti po satu.

Njene radne obveze uključivale su rad na blagajni, pozdravljanje mušterija i obrezivanje biljaka, a jedan je promatrač rekao da je bila ‘pristojna i pažljiva’ i ‘činilo se da uživa u tom poslu’.

– Ideja o korištenju ljetnog posla došla je od same Louise, koja je štedjela za svoj prvi automobil. Iznos koji je uštedjela od prvog posla nadopunili su njeni roditelji, a ona je kupila polovni plavi VW Polo i iz prve položila vozački ispit – rekao je izvor.

Inače, Lady Louise je upisala fakultet ‘St Andrews’, koji su pohađali princ William i Kate Middleton. O Louisinoj skromnosti govori i činjenica da je, kada je napunila 18. rođendan, odbila koristiti titulu ‘Njeno Visočanstvo’.

Pročitajte još