Esma Redžepova usvojila je 47 dječaka i samo jednu djevojčicu: Evo kako danas izgleda i čime se bavi njena jedina nasljednica

Piše: L. K. P.

Legendarna Esma Redžepova proslavila se zahvaljujući glasom kakav ni jedna druga žena na ovim prostorima nije imala. Osim po muzici mnogi je pamte i po tome što je bila žena velikog srca.

Esma nije imala biološke djece, ali je život posvetila djeci koju je usvojila. Među njima je bilo čak 47 dječaka i samo jedna djevojčica. Pet godina prije svoje smrti Emsa je odlučila da usvoji Eleonoru Mustafovsku, koja je zbog svojih crta lica nedoljivo podsjećala na Esmu.

Ljubav među njima se rodila od prvog trenutka kada su se ugledale, a pjevačica je od prvog dana za Eleonoru imala samo najlepše riječi.

— Slažemo se odlično, baš kao majka i kćerka. Shvatila sam da je u kasnijim godinama bolje imati uz sebe žensko dijete nego muško i nisam se prevarila. Eleonora je studirala na Univerzitetu u Skoplju. Sljedeće godine diplomirat će solo pjevanje, a već tri godine članica je benda koji me prati — govororila je Esma.

Eleonora je po završetku školovanja počela da gradi muzičku karijeru i publici se prije nekoliko godina predstavila pod umjetničkim imenom “Malisha”.

Mlada pjevačica nije krila da joj je smrt majke veoma teško pala:

— Njen odlazak me je rastužio do bola, trebalo mi je dosta vremena da počnem da živim normalno i nastavim dalje. I dalje vjerujem da me čuva sa neba i da se raduje što sam nastavila njenim stopama — rekla je ona svojevremeno.

Eleonora se i danas uspješno bavi muzikom i čuva uspomenu na Esmu koja joj je bila uzor i podrška. Iako se ne pojavljuje često u javnosti na osnovu fotografija sa društvenih mreža jasno se vidi da je izrasla u prelijepu mladu ženu.

Pročitajte još