Ko je Tom Ackerley, muškarac koji je osvojio trenutno najpopularniju ženu na svijetu

Piše: L. K. P.

Margot Robbie je s pravom zauzela mjesto na samom vrhu holivudske glumačke elite, ali još uvijek drži status poprilično samozatajne po pitanju privatnog života. Njen je suprug Tom Ackerley, također filmaš koji se trudi držati privatan i poslovan život odvojeno.

U tek tri sedmice prikazivanja, film ‘Barbie’ na svjetskim je blagajnama zaradio, prema službenim procjenama Warner Brosa, nešto više od nevjerovatne svote od milijarde dolara. Mnogi pričaju o velikoj ulozi Margot Robbie, šuška se da joj se smiješi još jedna nominacija za Oskar, a ovaj put na pozornicu svečane ceremonije dodjele prestižnih nagrada mogao bi stati i njen suprug.

Njen suprug je Tom Ackerley, poznati producent koji potpisuje koprodukciju ovog uspješnog projekta.

Ovaj samozatajni filmski producent svoja prva iskustva pred kamerama doživio je u filmovima o Harryju Potteru. Bio je dio glumačke postave, a tumačio je jednog učenika Slytherina. Ipak, daljnje ambicije ga nisu odvele ispred, već iza kamere pa se Ackerley odlučio za produkciju.

S godinama je prešao i na režiju, a 2014. godine otvorio je vlastitu producentsku tvrtku koja potpisuje velike filmske uspješnice poput ‘I, Tonya’, ‘Birds of Prey’ i ‘A Promising Young Woman’.

Sretan par ne voli se medijski eksponirati, no nekoliko puta uhvaćeni su u zaljubljenim trenucima pa su ih paparazzi fotografirali kako šeću držeći se za ruke, a nerijetko i da razmjenjuju spontane poljupce.

Oboje su vrlo strastveni ljubitelji filmova i knjiga, a Ackerley i Robbie čine se i kao dobar poslovni tandem jer već drugi put zajedno su učestvovali na filmu kojem se smiješe brojne nagrade.

Pročitajte još