Koliko je tačno bogata Jennifer Aniston: Miliončić tu, miliončić tamo

Piše: L. K. P.

Jennifer Aniston simpatije javnosti stekla je zbog raznih uloga u hit filmovima i serijama. Volimo je još iz vremena kada je glumila Rachel Green u popularnim ‘Prijateljima’, a dodatne simpatije javnosti stekla je nakon što ju je Brad Pitt ostavio zbog Angeline Jolie. Ona je to sve odavno ostavila iza sebe, a iz svega je puno i naučila, ponajviše kako sve to unovčiti i podebljati ličnii račun.

Aniston je danas angažirana na najvećim svjetskim kino hitovima, ali i hit serijama, a uz sve to angažirana je na proizvode s vlastitim imenom koji su odavno našli svoj put do srca fanova. A što sve donosi zaradu omiljenoj holivudskoj glumici? Krenimo redom…

Ako je vjerovati stranici Celebrity Net Worth, koja se bavi upravo time kako joj i sam naziv kaže – otkrivanjem koliko je bogatstvo pojedine slavne osobe – bogatstvo Jennifer Aniston procjenjuje se na nevjerovatnih 320 miliona dolara, a isto se godišnje povećava za najmanje 30 miliona dolara i to ne samo zbog glumačkih uloga, već i zbog njenih sponzorskih ugovora.

Tako je Jennifer Aniston zaštitno lice SmartWatera, Aveeno kozmetičke linije, Vital Proteinsa, ali i aviokompanije Emirates, s kojima je ugovor vrijedan 5 miliona dolara.

Zahvaljujući frizuri koju je proslavila u ‘Prijateljima’, popularnoj rachelici, Jennifer Aniston stvorila je i svoj brend LolaVie iza kojeg se kriju najbolji proizvodi za njegu kose. Riječ je o proizvodima koji nisu testirani na životinjama, izrađeni od prirodno dobivenih sastojaka, a u istima nećete naći parabena, silikone, sulfate, ftalate ni gluten. Nagađa se kako zahvaljujući LolaVie proizvodima Aniston zarađuje godišnje 15-20 miliona dolara.

Iako je snimanje popularnih ‘Prijatelja’ završilo još 2004. godine, tantijeme od repriziranja i dalje stižu na račune omiljene nam šestorke, pa tako i onaj Jennifer Aniston. Zahvaljujući toj seriji Jennifer je, zajedno s Lisom Kudrow i Courteney Cox, postala jedna od najplaćenijih televizijskih glumica i to zahvaljujući ugovoru koji im je u finalnoj sezoni donosio milion dolara po snimljenoj epizodi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Važno je napomenuti da u trenucima kada je snimanje serije počelo, Jennifer Aniston dobivala je tek 22. 500 dolara po epizodi, a nakon što je njen lik započeo romantičnu vezu s Rossom, odnosno Davidom Schwimmterom, iznos se ‘popeo’ na 44 hiljada dolara. U trećoj sezoni zaradila je i prvi milion, ali za cijelu sezonu, a u konačnici svaki član ekipe je za sve snimljene epizode zaradio oko 90 miliona dolara.

Nakon završetka ‘Prijatelja’ otvorila su joj se mnoga vrata, a porasla joj je i vrijednosta kada je riječ o filmskim ulogama. Tako je primjerice za film ‘Marley i ja’ dobila 8 miliona dolara, a za film ‘Obitelj Miller’, u kojem je glumila s Emmom Roberts i Jasonom Sudeikisom zaradila je još 5 miliona.

Kada je o nekretninama riječ, njih je nekoliko, no ona koju smatra svojim domom vila je na Bel-Airu, koju je 2011. kupila za 20.97 miliona dolara. U toj vili održano je i njeno intimno vjenčanje s bivšim suprugom Justinom Therouxom u avgustu 2015.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

U septembru 2022. na svoj popis dodala je i kuću u mediteranskom stilu u Montecitu, koju je za 14.8 miliona dolara kupila od televizijske voditeljice Oprah Winfrey. Kuću koju je za 13.1 miliona dolara kupila 2001. s bivšim suprugom Bradom Pittom, i koju su u potpunosti renovirali i dodali joj teniski teren, kino dvoranu i mramorni pod, prodali su godinu dana nakon razvoda, i na njoj zaradili, budući da je cijena bila nevjerovatnih 28 miliona.

 

Pročitajte još