Kako da uspješno kombinujete vaše farmerice sa najdražim ljetnim cipelama

Piše: I. H.

 

Farmerice su neizostavan komad odjeće u svako doba godine. Mnoge žene im ne mogu odoliti čak ni po najvećim ljetnim vrućinama. Birajući razne modele farmerica, jedino pitanje koje nas muči je s kojim modelima ljetnih cipela ih je najbolje kombinovati.

 

Kako bi ih, ipak, prilagodili ljetnim uslovima, stručnjaci za modu oslanjaju se na prozračne sandale, pri tom, obraćajući posebnu pažnju na njihovo kombinovanje s krojem farmerica, jer ne pristaju sve na pojedine vrste obuće.

 

Espadrile će vašem izgledu dati opuštenu notu, sandale sa kaiševima podarit će vam ženstveni šarm, dok će one s platformom pružiti dašak retro vibre.

A ako se pitate kako ćete najdraži model ljetne obuće kombinovati sa različitim farmericama, donosimo vam nekoliko provjerenih kombinacija modnih savjetnica.

 

Farmerice ravnih nogavica i sandale na petu s kaiševima

 

Sandale s kaiševima trenutno su vrlo popularne – i to s pravom, jer ovi ženstveni modeli laskaju stopalu i mogu se kombinovati na različite načine.

Odlično se slažu sa suknjama, haljinama i kratkim pantalonama ili uz ravne farmerice koje neće prekriti šarmantne kaiševe. Ako nosite bijele sandale, računajte na to da će posebno dobro izgledati kombinovane s farmericama svjetlije nijanse ili s blago pohabanim ivicama koji će svemu dati dozu nonšalantnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fashion Inspiration (@modeblogg)

Farmerice širokih nogavica i mule

 

Teško je pronaći poželjniji model od Hermesovih mula sandala, no u kombinaciji sa širokim nogavicama, svaka obuća ovog tipa izgledat će jednako dobro. Za življi izgled, birajte ravne sandale u svijetlim bojama poput žute, narančaste ili hit ‘Barbie’ roze.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

Široke farmerice i Birkenstock sandale

 

Teško ćete pronaći udobniju kombinaciju od opuštenih pantalona širokog kroja i Birkenstock sandala. Ne samo da je udobna, već je i totalno pogođena modna formula sastavljena od dva hit komada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Claire Rose Cliteur (@clairerose)

Farmerice i cipele na petu

 

Kada je riječ o cipelama na petu, dobra vijest je da ih možete nositi na baš sve tipove farmerica.

Ako birate skinny kroj, maksimalno ćete iskoristiti njihovu sposobnost izduživanja linije, dok će u kombinaciji s ravnim pantalonama izgledati besprijekorno chic. Na kraju, nošene na trendi baggy model stvorit ćete moderan izgled pogodan za gotovo sve prilike.

Pročitajte još