Dizajner Haad komentira stajlinge poznatih na SFF-u: Milan Marić bolje da nije došao, Nina je super, Tihana previše formalna

Piše: L. K. P.

Defile poznatih na crvenom tepihu 29. izdanja Sarajevo Film Festivala pomno se prati u Bosni i Hercegovini, ali i u zemljama regiona. Veliki broj poznatih lica stigao je u Sarajevo.

Bh. modni dizajner Adnan Hajrulahović Haad za „Avaz“ ocjenjuje izdanja na crvenom tepihu SFF-a, kao i glumce i glumice koji su prisustvovali ceremoniji dodjele nagrada „Srce Sarajevo“ za najbolje TV serije. On će do kraja SFF-a za naš list ocjenjivati stajling poznatih.

– Slavko Sobin je primjer kako se treba odjenuti za crveni tepih – ističe bh. dizajner i dodaje da je izgledao mladalački, bio je drugačiji, decentan i moderan, dok za Sobinovu kolegicu Tihanu Lazović smatra da je bila možda previše formalna za crveni tepih.

 

Skriveni adut

– Ne mogu da se otmem dojmu i ne vidim njenu nesigurnost u vlastiti izbor odjeće, skinula je sako da pokaže neki skriveni adut – ocjenjuje Haad.

Damir Šehanović i na crvenom tepihu, ali i u svakodnevici besprijekorno je odjeven, prema Haadovom sudu.

Tarik Filipović, glumac i voditelj, Zeničanin sa zagrebačkom adresom, vodio je dodjelu nagrada za najbolju seriju.

– Veoma decentan i odmjeren. Odlično izgleda, ali se sjećamo i njegovih mnogo smjelijih i ekscentričnijih odjevnih kombinacija na crvenom tepihu – kaže Haad.

Glumica Nina Janković nosila je veoma zanimljivu kreaciju na dodjeli nagrada, a bila je i dobitnica nagrade.

– Sve je na svom mjestu i izgleda super – Haadov je komentar.

Dobar pokušaj

Izgledom Milana Marića bh. dizajner i nije baš bio oduševljen.

– Kao kad kreneš na dernek, pa slučajno svratiš na dodjelu nagrada. Nema se šta komentirati, dnevni autfit za gala događaj. Bolje se ne pojaviti nego ovakav doći – smatra Haad.

Aidi Mušanović-Arsić na neki čudan način sve pristaje.

– Njena energija naprosto obara. Za supruga svaka čast za pokušaj da joj parira, ali, nažalost, pretjerao je s dezenom košulje, a cipele nisu baš najbolji izbor – ocijenjue modni znalac.

Legendarna glumica Gorica Popović mnoge je pozitivno iznenadila svojim dolaskom u Sarajevo.

– Nekako mi je sve divno na njoj. Ne mogu je odvojiti od svih uloga po kojima je pamtim i ne mogu biti objektivan. Super je to – zaključuje Haad.

Pročitajte još