Jelena Đoković otkrila razlog zbog kojeg ne pije kafu

Piše: I. H.

 

Jelena Đoković se oduvijek bavila sportom, a od studentskih dana postala je velika zagovornica zdravog života i redovne fizičke aktivnosti. Ona se počela više interesovati za zdravu prehranu, postala je veganka, ne konzumira meso, te pažljivo bira namirnice koje će unijeti u organizam, Zahvaljajući ovakvom načinu života, nakon dva poroda i na pragu četrdesete,i dalje izgleda fantastično.

Nedavno je svojim pratiocima na društvenim mrežama otkrila da ne konzumira kafu ni alkohol, što je mnoge iznenadilo, te su je pitali kako uspjeva zadržati koncentraciju i ostati budna.

„Ne koristim kofein ni u kakvoj formi. Čak ni u zelenom čaju. Možda kafa ne predstavlja porok za većinu ljudi, ali meni je porok sve što bi moglo kod mene izazvati ovisnost koje se ne bih mogla osloboditi. Nikad mi se nije sviđala pomisao da izgubim kontrolu nad svojim tijelom. Ako ne koristim kofein, kako bih se opustila, održala fokus i ostala budna, šta je alternativa? Malo sam istraživala i dobila mnogo dobrih ideja i prijedloga. Pronašla sam svrhu u promijeni načina razmišljanja o hrani, vježbanju, zdravlju generalno. Sve je dobilo više smisla kada sam uložila više vremena kako bih to bolje razumijela“, otkrila je Jelena.

Kaže da je kafu, alkohol i cigarete probala kada je bila mlađa, ali joj se nisu svidjeli.

 

„Probala sam kafu kad sam bila mlađa i nije mi se svidjela. Zapravo, povraćala sam cijele noći poslije toga. Probala sam i cigaretu pa povraćala cijelu noć. Probala sam i alkohol, povraćala tri dana i smršala četiri kilograma za to vrijeme. Probala sam bar nekoliko puta’, iskrena je bila Jelena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Umjesto kafom Jelena radije počinje dan cijeđenim sokom ili nekim biljnim čajem koji u sebi ne sadrži kofein.

Pročitajte još