Hana Hadžiavdagić – Tabaković položila cvijeće na Nizamin mezar : Ovo je najmanje što sam mogla da uradim

Piše: I. H.

Tragedija koja se desila prije sedam dana u Gradačcu, a koja je direktno prenošena na Instagram profilu Nermina Sulejmanovića, koji je krvnički pretukao svoju nezakonitu suprugu, a potom je ubio u prisustvu njihove devetomjesečne kćerkice, zgrozila je čitavu regiju.

 

Mnoge javne ličnosti oglasile su se povodom ovog nezapamćenog zločina, neki od njih su čak organizovali i proteste, a poznata bh. Influenserica sa zagrebačkom adresom, Hana Hadžiavdagić – Tabaković, stigla je u Gradačac kako bi, na svoj način, odala počast stradaloj Nizami.  Hana je od samog starta javno dijelila tugu i bol zbog ovog stravičnog zločina, te apelovala na institucije da proglase danom žalosti, ali i na sve privrednike da na svoj način odaju počast tragično preminuloj Nizami Hećimović.

 

Ona je, ovaj put, odlučila da prekine svoj godišnji odmor, te dođe u Gradačac kako bi posjetila Nizamin mezar, i pridružila se protestima.

 

“Nisam organizovala nikakve razglase jer sam željela spontano se obratiti narodu, a to se dogodilo nakon sat vremena razgovora sa ženama žrtvama nasilja, s muškarcima koji su danas podrška…stvarno hoću da mijenjamo sistem, zakone.. Ovo je najmanje što sam mogla napraviti nakon tog stravičnog prijenosa uživo od kojeg danima ne mogu sebi da dođem
Nizama oprosti nam što nismo pomogli”, napisala je Hana.

Obzirom da je vrlo često na meti kritika, ona je ovaj put zabranila bilo kakvo snimanje njenog govora na protestima, kako bi pokazala da nije došla u svrhu promocije sebe. Narod je podržao i zahvalio se na svom njenom trudu i zalaganju oko ovog slučaja, te prepoznao u njoj iskrenu empatiju i saosjećanje.

 

Inače, Hana je poznata kao javna ličnost oštrog jezika i ne libi se prokomentarisati, niti kritikovati ni druge oko sebe, a ni vlast. Vođena kritičkim razmišljanjem, ali pozitivnim stavom i energijom, Hana vrlo često želi da podigne svoj glas, kao javna ličnost, za ono što običan narod želi, ali iz nekog razloga ne može da ostvari.

 

Pročitajte još