Pet pametnih savjeta za žene: Evo kako da vas muškarac više cijeni

Piše: I. H.

 

Pripadnice nježnijeg pola, vrlo često, kada žele osvojiti i zavesti muškarca koji im se sviđa, znaju da naprave kardinalne greške, zbog kojih postignu suprotan efekat – izgube njegovo interesovanje i zapravo ih odbiju od sebe.

Žene su ponekad sklone pretjerivanju, pa iz silne želje da se dokažu najbolje što mogu, pogriješe. Pa se tako smatra da postoji tanka granica između njenog zavođenja i očajnog pokušaja za zadobije pažnju muškarca.

Donosimo vam nekoliko pametnih savjeta koje bi žene trebale usvojiti ako žele da zavedu suprotan pol uspješno:

 

Prvo zlatno pravilo je: Ne molite za komplimente i izjave ljubavi

Poznato je da žene vole da svakodnevno slušaju lijepe stvari o sebi i dobijaju komplimente, međutim, ako vam vaš partner sam ne kaže “Lijepo izgledaš” ili “Super ti je nova frizura”, nema potrebe da vi same namećete njegovu reakciju.

Ukoliko to primjete, postići ćete kontra efekat. U njihovim očima dodatno ćete se poniziti, jer ispada da tražite kompliment. Prema tome, to ne radite.

 

  Imajte svoje interese i hobije

Da biste sutra mogli usrećiti nekog muškarca, prvo morate vi same da budete sretne. A to ne možete biti, ako nemate svoj svijet, svoje vrijeme i ono što samo vas ispunjava. Rijetko koji muškarac voli kada je žena tu stalno za njega ili pored njega.I on želi da ima svoje vrijeme i lične granice. Znajte da kada mu to priuštite, on je samo više vaš. Jer sloboda zna da bude ta, koja nekoga samo dodatno veže za vas.

 

  Ne budite sklone ogovaranju

Skoro nijedan muškarac ne voli kada žena konstantno nekoga i nešto ogovara. To mu ukazuje da nemate vlastite životne zanimacije, ali i vrijednosti. Zašto biste imale potrebu raspravljati o tuđim životima, problemima i dešavanjima ako imate vlastiti život? Razmislite o tome. Muškarci to itekako znaju da primjete.

 

 Ne budite uvijek dostupne

Ne držite telefon stalno u rukama kako bi istog trena odgovorile na poruku i poziv. Ponekad je potrebno baš suprotno, pustite ga malo da čeka. Ako vaš odgovor uslijedi brže nego što je on i poslao nešto, može vas smatrati lako dostupnom i neozbiljnom. Pustite ga da on čeka na vas, i da ponekad teže zadobija vašu pažnju.

 

 Ne trčite za njim čim vas pozove

Kao što je i prethodno navedeno, ne budite lako dostupne. Kada vas pozove vani, ili da se vidite ne trčite odmah. Pogledajte prvo da li imate svoje obaveze i tako mu i recite.

Treba da mu date do znanja da i vi imate svoje vrijeme i obaveze i život mimo njega, da se ne možete stvoriti pred njim čim vas on pozove. U suprotnom, mislit će da kad god on poželi vi možete, i to će početi podrazumijevati. Odigrajte i vi pametno.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti