Botoks ne vole samo glumice, nego i glumci: Neki odu i korak predaleko

Piše: L. K. P.

 

Ne podrvgavaju se samo estetskim zahvatima slavne žene, već i muškarci. Neki od glumaca su, gledavši u natrag par godina, totalno transformirali svoje lice kako bi ga što više pomladili. Među njima, mogu se izdvojiti Tom Cruise (61), Michael Douglas (78), Simon Cowell (63), Joe Jonas (34)..

Prema statističkim podacima Američkog društva plastičnih kirurga, više od 265.000 tretmana botulinum toksinom primijenjeno je na muškarce prije tri godine. Ovaj trend bi se mogao nastaviti razvijati.

Nije tajna da stariji slavni žele izgledati mlađe, a neki su spremni prepustiti se i opasnim zahvatima. Što se glumca Toma Cruisea tiče, usporedivši njegove fotke iz mladosti i one nedavno, razlika u licu je vidljiva.

Posljednjih godina pričalo se kako je pretjerao s botoksom, a u oktobru 2021. šokirao je javnost svojim izobličenim licem.

– Čini se da je Tom pretjerao s injekcijama botoksa i filerima, što je zapravo negativno utjecalo na njegov izgled. Bez pažljivog razmatranja strukture lica pacijenta rezultat zahvata može biti iskrivljen i neprirodan izgled – pojasnila je estetska hirurginja za strane medije.

Isto tako, poduzetnik Simon Cowell godinama je neprepoznatljiv zbog ‘pretjerivanja’ s estetskim zahvatima, a i on je priznao svojedobno da je pretjerao.

– Došla je faza kada sam možda pretjerao. Vidio sam svoju fotografiju od prije i promilio ‘Možda sam stvarno otišao predaleko s ovim – otkrio je jednom prilikom.

Muzičar i član grupe ‘Jonas Brother’s’, Joe Jonas javno je priznao da ubrizgava injekcije u lice da bi održao mladu kožu. On je javno sklopio partnerstvo s markom kozmetičkih injekcija Xeomin za njihovu novu kampanju.

– Xeomin koristi pročišćenu formulu za uklanjanje ‘nepotrebnih proteina’ koja izglađuje fine bore – objasnili su strani mediji.

Za tretmane održavanja zategnutije i ‘ljepše’ kože poznati glumac Michael Douglas navodno je nagovorio i svoju suprugu, Catherine Zetu Jones (53).

Par je zajedno 25 godina, a toga su 23 u sretnom braku. Michael je priznao da se podvrgnuo faceliftingu 2000. godine, nakon čega nije stao s tretmanima pomlađivanja lica.

Liječnik mu je ranije sugerirao da bi bilo pametno trajno prestati s plastičnim operacijama iz zdravstvenih razloga.

Inače, botoks je neurotoksin odobren od strane FDA koji smrzava mišićno tkivo na ciljanim mjestima ubrizgavanja. To pomaže opustiti bore, poboljšati konture lica i spriječiti da se fine bore prodube tijekom vremena. Najčešće se koristi za liječenje sljedećih kozmetičkih problema: bore namrštenog lica, spuštene obrve, nabori na čelu, opuštene bore usta.

Pročitajte još