Ako razmišljate o šiškama, ovo će vam pomoći: Formula koja otkriva hoće li vam stajati ili ne

Piše: I. H.

Vrlo često ženama, kada je riječ o promjeni izgleda, padnu na um različite frizure, a mnoge tada ozbiljno razmičljaju o šiškama.

Iako su, nesumnjivo, šiške vrlo popularne u posljednje vrijeme, no odluka nije laka s obzirom na to da se radi o dugoročnijoj promjeni izgleda.

 

Odrezati šiške ili ne – jedan je od najvećih beauty misterija, posebno za one koji iza sebe već imaju pokoji pogrešan potez. Mnogi pak imaju poprilične traume sa šiškama iz razdoblja vrtića (sjetimo se samo ‘kaciga’ frizura) ili pak onih iz 2010., koje bi mnogi vrlo rado zaboravili.

 

Bilo da se radi o tankim ili zavjesa šiškama, izbor i mogućnosti dugo nisu bile tako laskave kao ove sezone. Međutim, da ne biste i ovog puta požalili odluku, postoji jednostavna formula kojom prije odlaska frizeru možete saznati odgovaraju li vašem licu.

 

Formula koju su kreatori sadržaja na društvenim mrežama poput xapiaxa_ podijelili na TikToku i Instagramu vrlo je jednostavna. Potrebno je posmatrati tri crte lica, a svaka od njih dobija broj i zavisno o tome kreira se troznamenkasti broj, a on ukazuje na to hoće li vam šiške pristajati ili ne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PIA (@xapiaxa_)

Prvo posmatrajte svoje čelo u ogledalu i prstima izmjerite visinu. Ako vam je čelo visoko oko tri prsta, upišite vrijednost 1, ako je visoko oko četiri prsta, upišite 2, a ako je visoko pet prstiju, upišite 3.

Drugi korak je ocijeniti koji je dio vašeg lica najširi. Ako vam je čelo najšire, upišite 1, ako su to jagodice, upišite 2, a ako je vilica, upišite 3.

U zadnjem koraku provjerite je li udaljenost između vaših očiju veća ili manja od širine jednog oka. Ako je udaljenost veća, upišite 1, ako je manja, upišite 2.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Serge Normant (@sergenormant)

 

Učitavanje rezultata

 

Nakon “mjerenja” trebali biste imati zapisan troznamenkasti broj. Ako vam je čelo visoko oko četiri prsta, jagodice su najšira tačka vašeg lica, a razmak između očiju je uži od širine jednog oka, tada bi broj bio 222. Sada možete uporediti ovu brojku s popisom u nastavku koji otkriva pristaju li vam šiške ili ne:

 

  • ovim vrijednostima šiške baš i ne pristaju: 111, 121, 221, 231

 

  • ovim brojevima pristaju sve vrste šiški: 222, 321, 312, 212, 322

 

  • za ove vrijednosti zavjesa – šiške su odlična opcija: 131, 112, 122, 132, 232, 211, 311, 331, 332.

 

Ova formula je u svakom slučaju dobra polazna tačka prilikom odluke o šiškama. Međutim, imajte na umu to da, osim ovih nekoliko naznaka, glavnu ulogu igra i oblik lica. Stoga, ako ih žarko želite, najbolje je posavjetovati se s frizerom.

Pročitajte još