Kompanija dm otvorila preuređenu prodavnicu na Ali-pašinom Polju

Piše: Redakcija

Kompanija dm otvorila je preuređenu prodavnicu u sarajevskom naselju Ali-pašino Polje.  Otvorenjem distribucijskog centra u Blažuju u decembru 2011. i centralizacijom isporuke robe većine dobavljača, kako je istaknuto tom prilikom, ostvareni su preduvjeti za optimizaciju procesa snabdijevanja robom dm prodavnica širom BiH. Pozitivni efekti optimizacije se ogledaju i kroz mogućnost smanjenja skladišnih prostorija u pojedinim prodavnicama dm-a, a u korist povećanja prodajne površine. 

Tako je u dm prodavnici na Ali-pašinom Polju smanjenjem skladišnog prostora proširen prodajni prostor, napravljan je novi raspored robnih područja u prodajnom sektoru i proizvodi na policama složeni su prema željama potrošača, te su sa izloga uklonjene police s proizvodima.
Tim preuređenjem kupcima je olakšana orijentacija i odabir između gotovo 11.000 proizvoda koji čine dm asortiman.

– Od samog dolaska na tržište BiH, prodavnice dm-a u BiH uređene su prema evropskim standardima a od danas će kupovina u ovoj prodavnici biti još jednostavnija i ugodnija. U planu nam je preurediti još pet dm prodajnih objekata u narednih mjesec dana – kazala je regionalna menadžerica ove dm prodavnice Ruzmira Muratbegović.

Na današnjem ponovnom otvorenju posjetitelji su uživali u kupovini, poklonima i brojnim sniženjima.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti