Inspiracija i solidarnost: Zajedno za ljepotu, zajedno za ozdravljenje

Piše: L. K. P.

Rak dojke, jedna od najčešćih malignih bolesti koja pogađa žene širom svijeta, ostaje gorući zdravstveni problem današnjice. Uprkos napretku u medicinskim istraživanjima i sveobuhvatnim naporima usmjerenim na edukaciju i svijest, rak dojke i dalje predstavlja jedan od najvećih izazova kada je u pitanju zdravlje žena.

Osobe suočene s ovom dijagnozom prolaze kroz putovanje puno neizvjesnosti i izazova.Njihova hrabrost i odlučnost postaju inspiracija ne samo za druge pacijentice, već i za zdravstvenu zajednicu i društvo u cjelini. Njihove priče postale su temelj za kampanju koja ima za cilj podići svijest o raku dojke, potaknuti ranu dijagnozu i pružiti podršku oboljelima. Mjesec septembar donosi više od same promjene u vremenu. To je i mjesec kada možete aktivno pridonijeti podršci oboljelima od raka dojke. Kompanija Orbico kreirala je kampanju posvećenu podizanju svijesti o ovoj bolesti, gdje kupovinom bilo kojeg proizvoda brendova: Max Factor, Bourjois Paris, Bruno Banani, s.Oliver, Women’secret i Christina Aquilera u periodu 1.9. do 30.9.2023., sudjelujete u donaciji za borbu protiv raka dojke.

Organizacija Think Pink je neumorno predana pružanju podrške i pomoći oboljelima od raka dojke i njihovim porodicama. Njihova prisutnost i resursi pomažu u stvaranju boljih uvjeta za liječenje, razumijevanje i emocionalnu podršku, stoga sva prikupljena sredstva biće donirana ovoj organizaciji na Race for the Cure utrci 1. oktobra.

Ovog septembra dajte svojoj kupovini dublje značenje. Odlučite se za kozmetičke proizvode odabranih brendova i učinite razliku. Vaša akcija nije samo trenutačna, već ostavlja trag koji se proteže daleko izvan vašeg kozmetičkog ormarića. Dok birate proizvode koji ističu vašu ljepotu, također birate podršku, solidarnost i nadu za sve one koji se bore s ovom bolešću.

Kompanija Orbico poziva vas da podržite kampanju, te na taj način aktivno učestvujete u donaciji sredstava Think Pink organizaciji. Kupujmo srcem i zajedno stvorimo promjenu koja ostavlja snažan i trajan utjecaj.

Pročitajte još