Dvije strane princa Harryija: Od nervoznog posmatrača do strastvenog navijača

Piše: I. H.

Početkom prvog septembarskog vikenda Beyonce je nastupila na stadionu Sofi u Inglewoodu u sklopu turneje „Renaissance“, te se tom prilikom Meghan Markle odlučila izvesti supruga u dobru zabavu.

Iako je to trebao biti zajednički izlazak za pamćenje, Meghan Markle učinila je sve da u svečanoj loži potakne supruga, princa Harryja da se zabavi na koncertu Beyonce Knowles, ali čini se da hitovi slavne američke pjevačice njemu baš i nisu prirasli srcu.

“Izgleda kao svaki muškarac kojeg su natjerali da ide na Beyonce”, “Govor tijela mu baca na Marka Zuckenberga na koncertu Taylor Swift”…, u tom tonu su glasili brojni komentari objave njihove zajedničke fotografije na društvenoj mreži X, donedavno poznate po nazivu Twitter. Na njoj Meghan Markle plješće, pjeva i pleše u ritmu Beyonceinih pjesama, dok princ Harry nezainteresovano, s rukama u džepovima, gleda u daljinu.

Na koncert ove slavne pjevačice, Meghan je povela i svoju majku Doriju Ragland kojoj je to bio poklon za 67. rođendan, te blisku prijateljicu Abigail Spencer. Prema njenoj zamisli trebao je to biti savršeni uvod u njihov prvi zajednički vikend u septembru, ali nije tako ispalo. I dok je žensko društvo uvažilo molbu Beyonce da svako u publici ima bar jedan srebrni detalj na sebi, kako bi se na stadionu stvorilo ozračje blješteće disko kugle i radosti koju će publika među sobom uvećati, maksimum na koji se dao nagovoriti princ Harry bio je da ispod sakoa obuče sivu majicu.

No, kao i svaki drugi muškarac, odlično se proveo u svom muškom društvu u nedjelju na nogometnoj utakmici na stadionu BMO u Los Angelesu, gdje je iz svečane lože gledao majstorije argentinskog čarobnjaka Lionela Messija u dvoboju Inter Miamija protiv FC Los Angelesa.

Ove sedmice princ Harry, inače, putuje u Europu: na njegovom rasporedu prvo je obilježavanje godišnjice smrti njegove bake, kraljice Elizabete II., koja je preminula 8. septembra prošle godine, a nakon toga putuje u Njemačku na sportske igre ratnih veterana Invictus, čiji je osnivač i pokrovitelj, a održavaju se od 9. do 16. septembra u Düsseldorfu. U London putuje sam, a u Njemačkoj će mu se pridružiti supruga Meghan Markle, s kojom će odraditi sve protokolarne dužnosti.

Pročitajte još