Evo ko je zamijenio Samanthu Jones: Otkrijte tajne stila nove ikone žena od 50+

Piše: I. H.

Nakon što se Kim Catrall, čuvena Samantha Jones, oprostila od svijeta „Sex i grada“, brojni fanovi serije sumnjali su u sudbinu projekta „I tek tako“, no, izgleda bez razloga.

U život glavnih junakinja kultne serije ušetale su se nove uloge, kao što je Seema Patel, pedesetogodišnja dama iz svijeta luksuznih nekretnina, koju brojni fanovi proglašavaju novom Samanthom Jones.

U društvu glavnih junakinja serije ova dama iz svijeta nekretnina nalazi se od prve sezone, a na malim ekranima oduševljava upečatljivim modnim odabirima, kao što je to nekad činila Jones.

„Jedna od jačih strana Seeme je ta što se prvenstveno oblači da bi zadovoljila sebe. Ne koketira s kičem kao Carrie, niti je preppy kao Charlotte i na trenutke djeluje kao obožavateljica Massima Dutti kolekcije“, kaže španska stilistica Raquel Mejías, ističući njenu sklonost bezvremenskoj modi.

 

„Tihi luksuz je u trendu, a Seema je njen fan broj jedan“, ističe stilistica, čijoj tvrdnji u prilog govore njena mnogobrojna izdanja u dvije sezone serije.

U stajlinzima ističe vrlo malu količinu boja, a one neutralne, poput crne, bijele, bež i smeđe, njeni su najbolji saveznici.

Često ih kombinuje sa zlatnim tonovima, a kada mora izabrati neku upečatljivu boju, ona će uvijek biti topla.

 

„Seema dobro zna koje joj boje najbolje pristaju i iz njih izvlači najviše. Osim toga, njen stil oblačenja krajnje je elegantan. Nosi klasične komade vrhunske izrade i ne boji se rizikovati“, ističe Mejías.

Lik Seeme Patel, koji sjajno igra britanska glumica Sarita Choudhury, osjeća se udobno u odjeći koju nosi, odiše stilom i, što je najvažnije, samopouzdanjem.

Često su žene mišljenja da su prestare da bi nosile određenu odjeću ili određene boje, što likovi poput Seeme ili Sylvie iz Netflixove hit serije ‘Emily u Parizu’ savršeno negiraju.

Pročitajte još