Gdje su danas neki od omiljenih kandidata iz MasterChefa: Pet minuta slave ili novo poglavlje života

Piše: L. K. P.

S početkom nove sezone MasterChefa koja će se prikazivati na Novoj BH, prisjetili smo se kandidata iz prošlih sezona. Zanimalo nas je kako su, gdje su i kakvi su im planovi.

Gdje su danas i šta rade Leo, Lora i dvije Maje iz prošle sezone. Svako od njih u svojim je projektima, a kako je Masterchef utjecao na to, pročitajte u nastavku.

Lea se sjećamo iz 5. sezone MasterChefa. Nakon više od godinu, priznao je da je u showu znalo biti i stresno i naporno, ali da na koncu pamti samo one lijepe stvari, stečeno znanje i ljude koji su ostali nakon showa. Bez razmišljanja potvrđuje da mu je show otvorio neka nova vrata i pružio neke nove prilike u životu.

Leo je u međuvremenu završio ekonomski fakultet, ali iskustvo u Masterchefu omogućio mu je da hobi pretvori u posao. Za sebe kaže da je poprilično kreativna osoba, tako da ga proces stvaranja odnosno kreiranja novih jela uvijek iznova motivira.

Zadnjih mjeseci, uz to što je privodio fakultet kraju, radio je i na kampanjama. Sada mu je sav fokus na kuhanju i konačno mu se može u potpunosti i posvetiti, a mašta o usavršavanju u inozemstvu.

Maji Jalšovec bilo je potrebno mnogo vremena da se dojmovi od MasterChefa slegnu i da bez vruće glave sagleda što se sve dogodilo u ta tri mjeseca. U svakom slučaju, kaže, to joj je bilo najluđe iskustvo u životu. U pozitivnom smislu.

Danas je na potpuno drugom mjestu nego što je bila kada se prijavila u MasterChef – i to upravo zahvaljujući showu. Sezonu je, naime, odradila kao privatni kuhar na jahtama.

I dalje radi na društvenim mrežama i veseli nas što joj zaista dobro ide. Taj dio je, kaže, ipak nekako sama “pogurala”.

Ipak, misli da se ne bi mogla ponovo prijaviti i ispočetka prolaziti sve stresove u showu.

Maja Šabić i danas pita samu sebe kako je sve to uopće izdržala. Ipak, koliko god izazovno bilo, čitavo takmičenje pamti samo po pozitivnom. Zahvaljujući showu, dodaje, otvorila su joj se mnoga profesionalna vrata.

Maja je upravo odradila jedan angažman na Food truck festivalu u Puli, ima dogovorenih još par kuhanja, a onda se baca na otvaranje slastičarnice. Bila je to želja s kojom je i stigla u MasterChef. Maja je iz MasterChef avanture naučila da uvijek trebaš vjerovati u sebe.

Lora i danas ima samo riječi pohvale za MasterChef. Najveću razliku nakon MasterChefa koju vidi na sebi jest to što se znatno manje boji, samouvjerenija je i sigurna u svoje znanje i sposobnosti, i najbitnije – uživa u tome što radi.

Lora je trenutno, nakon puno različitih kulinarskih avantura, u privatnom kuhanju. Radi na dosta zanimljivih projekata, od radionica do pisanja o hrani, kulturi i svemu što ona nosi sa sobom.

Pročitajte još