Novi biznis Gisele Bündchen: Slavna manekenka zaplovila kulinarskim vodama

Piše: I. H.

Stara narodna poslovica kaže da ljubav ide kroz želudac, a očito hrana rješava i ljubavne probleme. Tim se izgleda vodi i Gisele Bündchen, koja je na svom Instagramu objavila da je napisala svoju prvu kuharicu koja bi svjetlo dana trebala ugledati krajem marta naredne godine.

 

Prema naslovnici koju je u objavi otkrila, kuharica se zove “Nourish” i u sebi krije “jednostavne recepte za osnaživanje tijela i hranjenje duše”. Ova 43-godišnja manekenka koja se lani, nakon 13 godina braka, razvela od sportiste Toma Bradyja, osim recepata u kuharici će podijeliti i svoje savjete za zdraviji životni stil.

“Jako sam uzbuđena što mogu najaviti svoju novu kuharicu, Nourish! Uvijek me pitaju što jedem i kako ostajem u formi. Dobra hrana je moja strast i ključna je za zdrav način života” napisala je manekenka.

“U njoj dijelim najdraže jednostavne, nutritivno bogate i ukusne recepte moje porodice i neke self-care rituale koji mi kao zaposlenoj majci uveliko pomažu” nadodala je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Kako navodi njezin izdavač, Penguin Random House, “Nourish” sadrži 100 pristupačnih recepata koji se temelje na namirnicama za svakodnevni “pogon organizma”. Neki od recepata koji su svoje mjesto pronašli u kuharici ovog supermodela su i smoothie od papaje i badema, te hljeb od sira iz njenog rodnog Brazila. S obzirom na to da je majka dvoje djece, 13-godišnjeg sina Benjamina i 10-godišnje kćeri Vivian, koje je dobila u braku s bivšim suprugom Bradyjem, u kuharici će se moći pronaći i opcije za djecu te savjeti kako kroz pripremu neka od jela približiti djeci. Osim toga, uključila je i smjernice za planiranje obroka, kao i one za smanjivanje otpada od hrane.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Gisele je oduvijek bila strastvena zagovornica zdravog života, čak je u oktobru prošle godine, nakon razvoda od supruga, na Instagramu objavila da se za pomoć u prolasku kroz to zahtjevno razdoblje oslanja na svoje najdraže zdravstvene i wellness prakse.

“Biti zdrav više je od dobre prehrane i vježbe. Tu su i stav, emocije, vjerovanja, misli i djelovanja. Kad život postane zahtjevan uvijek se sjetite da sunce svakog dana izlazi i donosi nove prilike da ponovo pokušamo i radimo bolje” zaključila je tada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Pročitajte još