Kate Winslet o scenama u toplesu u 48. godini: Ne razumijem u čemu je drama s golotinjom pred kamerama

Piše: L. K. P.

Kate Winslet, proslavila se glavnom ulogom u “Titanicu” i postala jedna od najvećih filmskih zvijezda današnjice koju ćemo uskoro moći gledati u biografskom filmu “Lee”, čija je svjetska premijera zakazana na Filmskom festivalu u Torontu. Slavna glumica igra američku fotografkinju i reporterku Lee Miller, čija je biografija nevjerovatna i smatra se jednom od najznačajnijih predstavnica borbe za ženska prava.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Winslet (@kate.winslet.official)

Bila je Vougeov model koju je 1926. na ulici otkrio glavom i bradom Conde Nast, magnat njujorškog izdvaštva, učenica, ljubavnica i muza Mana Rayja, neustrašiva ratna fotografkinja i bliska prijateljica najvećih umjetnika svoga vremena: Pabla Picassa, Henryja Moorea, Maxa Ernsta…, a Drugi svjetski rat provela je s kamerom u ruci i potresne reportaže s fronta objavljivala u Vougeu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Uz sve to je svojim ponašanjem kršila tabue i prkosila konvencijama svoga vremena, uz ostalo i svojim aktovima, te nesputanom golotinjom na pariškim izletima u prirodi… Zbog toga se i Kate Winslet u nekoliko prizora morala skinuti pred kamerama, a svoje scene u toplesu prokomentirala je u razgovoru za Vogue.

– Ne razumijem uopšte u čemu je drama s golotinjom pred kamerama, ne želim trošiti svoju energiju na takve stvari i postavljati si pitanja što će drugi misliti kad me vide u toplesu. Prihvaćam sebe, svoje godine i svoje tijelo kakvo god da je, pa nisam tražila niti da članovi ekipe koji nisu bili direktno uključeni u snimanje napuste set kad smo snimali golišave scene”, izjavila je Kate Winslet, koja je film “Lee” snimala prošle godine u Dubrovniku.

 

Pročitajte još