Taylor Swift: Najmlađa pjevačica na Billboardovoj listi najboljih izvođača svih vremena

Piše: I. H.

Američka pjevačica Taylor Swift jedna je od najvećih muzičkih zvijezda današnjice, što dokazuje i Billboardova ljestvica najvećih izvođača svih vremena.

Na prvom mjestu su već tradicionalno Beatlesi, nakon njih The Rolling Stonesi, a na trećem mjestu je Elton John.

Potom slijede tri ženske zvijezde – Mariah Carey, Madonna i Barbra Streisand, a odmah nakon Michaela Jacksona, na osmo mjesto dospjela je Taylor Swift. Ona je najmlađa pjevačica koja se našla u top 10 izvođača svih vremena.

 

Ruši rekorde

Poznavajući rad rad Taylor Swift ovo nije ništa neočekivano. U julu ove godine Taylor je postala pjevačica s najviše albuma na prvom mjestu Billboardove liste. Do toga je došlo nakon objave albuma Speak Now (Taylor’s Version).

 

Swift je također postala prva pjevačica u gotovo 60 godina koja je imala četiri albuma u top 10 u isto vrijeme. Među njima su uz Speak Now još i Midnights, Lover i Folklore. Billboard je rekao da je Swift, također, postala prva pjevačica koja je istovremeno imala 11 albuma među 200 najboljih.

 

U oktobru prošle godine Swift je postala prva izvođačica ikada koja je istovremeno zauzela svih 10 mjesta na američkoj top ljestvici pjesama nakon izdavanja desetog studijskog albuma Midnights.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Nevjerojatna zarada od turneje

Taylor je trenutno na koncertnoj turneji Eras Tour. Turneja je nesumnjivo postigla globalni uspjeh i mnoge je koncerte rasprodala u tek nekoliko minuta nakon što su ulaznice bile puštene u prodaju. Pjevačica po koncertu zarađuje nevjerojatnih 13 miliona dolara.

 

Uspjeh turneje je toliko velik da izvješće Wall Street Journala predviđa da će njezina turneja zasjeniti oproštajnu turneju Eltona Johna u smislu bruto prihoda od ulaznica, robe i sponzorstava.

Pročitajte još