Ko je milioner koji traži osobu za put oko svijeta: Ovo je njegova priča

Piše: L. K. P.

Australski milioner Matthew Lepre u potrazi je za osobom koja će putovati s njim po svijetu, i to za plaću od 35.000 eura. Bogataš koji nudi “posao iz snova” traži vrijednu osobu, a prijaviti se mogu i osobe bez prethodnog iskustva u tom poslu.

Jedini uslov je da osoba ima važeći pasoš, voli putovanja, pedantna je u svom poslu i spremna uskočiti u avion.

Nakon što je napustio fakultet, 30-godišnji poduzetnik osnovao je tvrtku Ecom Warrior Academy i vlasnik je čak četiri firme koje mu donose zaradu od 120.000 dolara mjesečno, piše DailyMail.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matthew Lepre (@matthewlepre)

Međutim, njegov put do uspjeha nije bio lagan. Milioner ne krije da je imao teško djetinjstvo koje ga je motiviralo da pomogne drugima i nekome pruži posao iz snova koji će mu promijeniti život.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matthew Lepre (@matthewlepre)

-Odrastao sam u zapadnom predgrađu Sydneyja oslanjajući se na obroke iz Vojske spasa jer moja samohrana majka nije mogla priuštiti namirnice, tako da se nažalost mogu poistovjetiti s teškim vremenima s kojima se ljudi suočavaju. Najmanje što mogu učiniti je dati posao nekome ko je možda trenutno bez posla i želi raditi od kuće, izjavio je jednom prilikom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matthew Lepre (@matthewlepre)

Milioner je tada objavio oglas za posao virtualnog osobnog asistenta s plaćom od 52 hiljade dolara, na koji se javilo više od 70.000 ljudi.

Sada traži nekoga ko će putovati s njim po svijetu i biti njegova desna ruka te mu pomagati tokom putovanja, a poziv je svim zainteresiranima uputio na Instagramu, gdje ga prati više od pola miliona ljudi.

Pročitajte još