Neuništivoj Alexis tek je 90: Sada je otkrila tajnu svoje nevjerovatne figure

Piše: L. K. P.

Za britansku glumicu Joan Collins koje se mnogi sjećaju kao zločeste Alexis Carrington Colby iz serije ‘Dinastija’ koja je obilježila osamdesete, godine su samo broj.

Ove godine proslavila je 90. rođendan, i dalje izgleda sjajno, te dobiva brojne komplimente za svoj mladolik izgledo.

Joan je i dalje vrlo aktivna uprkos svojoj dobi i vrlo je zaposlena, a nikad ne propušta polusatno vježbanje s fizioterapeutom što preporučuje svima.

-Vježbala sam s fizioterapeutom, što toplo preporučujem starijim muškarcima i ženama koji žele ostati u formi. Uglavnom radim to pola sata dnevno i otkrila sam da mi to daje energiju, rekla je Joan za magazin My Weekly.

Neumorna glumica uskoro će objaviti i svoju 19. knjigu ‘Behind The Shoulder Pads: Tales I Tell My Friends’, a uskoro će i započeti snimati novi film u kojem glumi vojvotkinju od Windsora Wallis Simpson.

Joan je otkrila da će film pratiti kasnije godine vojvotkinje nakon smrti njenog supruga, bivšeg kralja Edwarda VIII, koji je postao vojvoda od Windsora nakon abdikacije.

-Veselim se snimanju novog filma o posljednjim danima Wallis, vojvotkinje od Windsora. Čini se da bi to moglo krenuti čim završim promocijom knjige, rekla je glumica koja je u jednom ranijem intervjuu otkrila kako planira živjeti barem do 100 godina.

Uvjerena je da će joj njena prehrana, njega kože i tjelovježba pomoći da postigne taj cilj.

-Jednom sam isprobala botoks, prije mnogo godina i bilo mi je to užasno. Ja sam glumica i moram moći zadržati izraze lica, rekla je Joan dodajući kako je važno jesti manje.

-Nemojte ići na dijetu, samo jedite manje. Ako trebate smršaviti nekoliko kilograma da biste stali u nešto, jedite kuhana jaja i brokulu tri dana. Ako morate grickati, jedite još brokule. Vježbajte, morate koliko god to mrzili, savjetuje glumica dodajući i da je jako važno brinuti se o zdravlju kože.

Pročitajte još