Princ Harry priredio supruzi dobrodošlicu na njemačkom aerodromu: Zaljubljeni pogled sve govori

Piše: I. H.

 

Meghan Markle pridružila se svom suprugu, princu Harryiju na sportskim igrama Invictus u Düsseldorfu, a doček  dobrodošlice priredio joj je u konferencijskoj dvorani zračne luke, gdje je Meghan dočekana pljeskom i ovacijama. U Njemačku je stigla četiri dana nakon svog supruga, u pozdravnom govoru izvinila se što je zakasnila na otvaranje, objasnila zašto kasni te javnost podsjetila na društvenu važnost ovakvih događaja, a princ Harry je upijao svaku njezinu riječ i zaljubljeno pratio svaki pokret Meghan Markle.

Iz aviona je izašla u elegantnoj, strukiranoj crnoj haljini, a nakon što je princ Harry formalno predstavio zaradila je buran aplauz i prije nego što se dohvatila mikrofona.

“Pozdrav svima. Divan je i poseban osjećaj biti ovdje s vama i jako mi je žao što sam malo zakasnila na početak zabave”, izjavila je Meghan, te već u idućoj rečenici objasnila koje je sve obaveze morala odraditi u Kaliforniji.

“Morala sam provesti malo više vremena kod kuće s djecom, voditi naše mališane na njihove slobodne aktivnosti, ići s njima na milkshake, odvesti ih u školu… Tek nakon svega toga sam se uspjela pridružiti vama i svom suprugu”, ispričala je.

Istakla je i koliku važnost ovaj događaj ima za rehabilitaciju ratnih veterana iz cijelog svijeta, kojima je učestvovanje na igrama Invictus prilika da upoznaju druge ljude sličnih sudbina, da s njima podijele vlastita iskustva, te da osvijeste da nisu prepušteni sami sebi.

“Sjajno je biti ovdje, ponosna sam što sam dio porodice Invictus i zahvalna sam svima vama koji na igrama učestvujete, pratite ih i podržavate”, zaključila je Meghan i dodala kako se s Harryjem dogovorila da će na iduće igre doći s djecom, sinom Archijem i kćerkicom Lilibet.

Princ Harry u Europu je stigao krajem prošle sedmice, kako bi u Londonu odao počast pokojnoj baki povodom prve godišnjice smrti Elizbete II., te prisustvovao humanitarnoj gala večeri i dodjeli nagrada WellChild, a nakon toga se zaputio u Düsseldorf.

Pročitajte još