Ove slavne glumice i pjevačice na crveni tepih povele su svoje mame

Piše: L. K. P.

Charlize Theron u više je prilike svoju mamu Gerdu Jacobu Alettu Maritz povela na crveni tepih. Oskarovka je vrlo vezana uz majku, a veže ih i teška porodična priča koja je kulminirala jedne večeri kada je Gerda u samoobrani ubila svoga supruga i Charlizinog oca, Charlesa Therona.

Otac Charlize Theron bio je alkoholičar, a iako nikada nije fizički zlostavljao kćerku, bio je verbalni zlostavljač zbog čega je porodična situacija bila dosta nezdrava. Jedne večeri, 21. juna 1991., kada je Charlize bilo 15 godina, njen otac došao je kući u alkoholiziranom stanju te zaprijetio da će ih obje ubiti.

Zapucao je u vrata Charlizine spavaće sobe i za njenu majku to je bilo dovoljno da i sama zapuca u supruga kako bi zaštitila kćerku te ga je usmrtila. U Južnoj Africi dozvoljeno je držanje oružja i ima ga gotovo svako kućanstvo, kako je jednom prilikom otkrila Theron u intervjuu za ABC News.

Da se moja kćerke nađe u istoj situaciji, i ja bih učinila isto, kazala je glumica tada za ABC News. Protiv Gerde Maritz nakon istrage nije podignuta optužnica budući da je supruga ubila u samoobrani.

Porodična tragedija Charlize je još više povezala s majkom s kojom je i danas vrlo bliska te žive blizu jedna drugoj, a Gerda je i gotovo ravnopravna s kćerkom u odgoju Charlizine djece.

I druge slavne glumice i pjevačice poput Eve Longorije, Blake Lively i Selene Gomez na crvenom tepihu pozirale su sa svojim mamama. Za oskarovku Gwyneth Paltrow to je došlo još i “prirodnije” jer je i njena majka Blythe Danner poznata glumica.

Glumica Florence Pugh otišla je i korak, odnosno generaciju dalje pa je na crveni tepih Venecijanskog filmskog festivala prošle godine došla s bakom. Fotografije slavnih žena s mamama na crvenom tepihu pogledajte u nastavku teksta.

Pročitajte još