Ariana Grande zaplakala u Vogueovom videu: Osjećala sam se kao da se krijem

Piše: I. H.

Pop pjevačica Ariana Grande bila je gošća u Vogueovom videu ‘Beauty Secrets‘ i otkrila zašto više ne koristi kozmetičke injekcije i botoks, međutim nije rekla da se neće vraćati tome u budućnosti.

U videu Vogue Beauty Secrets zaplakala je i otkrila da više ne koristi botoks. Grande koja u nadolazećoj filmskoj adaptaciji mjuzikla “Wicked” glumi Dobru vješticu, u videu je pokazala svoju beauty rutinu i podijelila kako više ne osjeća potrebu za korištenjem kozmetičkih injekcija.

 

“Imala sam gomilu filera za usne i botoksa tokom godina. Prestala sam 2018. jer sam se osjećala da je previše. Samo sam se osjećala kao da se krijem”, objasnila je pjevačica.

Grande je počela plakati i nastavila objašnjavati da je dugo vremena šminka bila način skrivanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande)

“S godinama sam koristila šminku kao masku”, priznala je i nastavila da je na sličan način koristila i velike frizure.

“Više kose, sve više i više, deblja olovka za oči… ponekad to može biti lijepo, ali zapravo sam se krila.”

Njezin stil šminkanja s godinama se mijenjao, a u zadnje vrijeme sve više naginje prirodnijem izgledu koji naglašava njene crte lica, dok ih je na početku karijere pokušavala sakriti.

“Biti izložen tolikom broju mišljenja, pogotovo u mladosti, stvarno je teško jer još ne znaš procijeniti što je od toga vrijedno uzeti u obzir”, objasnila je Grande.

Kako je godinama sticala više samopouzdanja Grande je otkrila da sve više šminku vidi kao način samoizražavanja i naglašavanja onoga što ima.

“Naši odnosi s ljepotom su lični. Razgovaramo o tajnama ljepote, ali nije li tajna da se svi samo želimo osjećati najbolje što možemo i biti voljeni”, rekla je u videu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande)

Iako je prestala koristiti filere i botoks, pjevačica je potvrdila da ne osuđuje one koji ih koriste, a nije odbacila ni mogućnost da će se u budućnosti odlučiti ponovo ih koristiti ili pak isprobati neki drugi estetski zahvat.

Pročitajte još