William i Kate uvode revolucionarne promjene: Ovim potezom pokazali svoje namjere

Piše: I. H.

Odluka koju su donijeli princ William i Kate Middleton iznenadila je mnoge ljubitelje kraljevske porodice. Naime, oni su odlučili angažovati CEO koji će voditi brigu o njihovom domaćinstvu, kao i o 60 zaposlenih koji rade za njih.

Iako još uvijek nisu kralj i kraljica, ovim svojim potezima jasno su dali do znanja da će ih kroz njihovu vladavinu voditi sasvim drugačiji ciljevi i planovi od onih kojih su se pridržavali njihovi prethodnici.

Novi šef domaćinstva odgovarati će direktno njima, a ne kao što je to slučaj bio do sada, ličnim tajnicima, koji su decenijama imali najveću moć na hodnicima palače.

„Ovo je prava revolucija. Odbacuju tradiciju i hijerarhijsku strukturu kojom osoblje odgovara ličnim tajnicima, a sada sve zanima hoće li i kralj i kraljica napraviti isto“, pita se kraljevski dopisnik Richar Eden.

Kensingtonska palača već je angažovala moćnu firmu Odgers Berndtson koja će im pronaći najboljeg kandidata, a oglas je objavljen i online.

 

 

„Ovo je jedinstvena prilika. Glavni izvršni direktor je najviši i odgovorni vođa za domaćinstvo, koji je direktno odgovoran princu i princezi od Walesa. Oni će biti odgovorni za razvoj i provedbu dugoročne strategije i nastavak jačanja profesionalne kulture domaćinstva.“

 

Kandidat mora da bude emocionalno inteligentan i s ‘niskim egom’, snažnom samosviješću i razumijevanjem svog uticaja na druge. Nije poznato koliku platu nude, no pretpostavlja da će biti veća od one koju imaju njihovi lični tajnici.

Pročitajte još