Ostanite IN: Modni trendovi koje je bolje kupiti u second handovima

Piše: I. H.

Ovih pet modnih trendova dominirat će tokom jesenje sezone, a evo rješenja kako da ostanete IN, a da se ne bacate u veliki trošak.

Kada su u pitanju modni trendovi često se spominju “bezvremenski komadi” i “modni klasici” kao oni na koje treba obratiti pažnju. Sama priroda mode je ciklična, tako da sve ono što se nosilo nekada vraća se u fokus. Dakle, isplati se uložiti u kvalitetne modne komade koji će odoljeti vremenu i nošenju te će trajati i godinama nakon.

 

Tako naprimjer, sada u maminom ormaru možete pronaći sakoe, kapute ili torbe koji su danas jednako trendi i poželjne. A ako ste iscrpili porodičnu arhivu, umjesto u high street trgovine, u potrazi za trendi odjećom za nadopunjavanje garderobe bolje je zaviriti u ponudu second hand i vintage trgovina, gdje je izbor danas veći nego ikada. Osim što ćete naići na kvalitetnije modne komade, u second hand komadima sigurno nećete naići na nekoga ko nositi istu odjeću poput vas. Ekološka komponenta u cijeloj priči se podrazumijeva. Izdvojili smo zato nekoliko ovojesenskih trendova koje ćemo potražiti iz druge ruke.

 

Oversized sako naglašenih ramena

Kožne jakne

Plisirane suknje

Pletiva i puloveri

Poslovne muške košulje

Pročitajte još