Thomas Markle opet napada: Harry i Meghan ne daju da viđam unučad

Piše: I. H.

Thomas Markle spremno se odaziva molbama za razgovor britanskim medijima, a ovaj put oglasio se u popularnoj britanskoj televizijskoj emisiji “Good morning, Britain”. Iako bi se neko na njegovom mjestu, od stida ušutio i zavukao u mišju rupu nakon svega što je uradio kćerki, Thomas ne odustaje.

Ovaj put Thomas nije osuo po Meghan i Harryiju, nego se potrudio ostaviti utisak ucviljenog djeda, kojem, eto, ne daju vidjeti unuke. Penzionisani majstor filmske rasvjete koji živi u Meksiku, požalio se da pet godina nije vidio kćerku otkako je zbog dva srčana udara, uoči Meghanine udaje za princa Harryja, 2018. završio u bolnici, niti je upoznao unuke, Archieja i Lilibet.

 

“Srce mi je slomljeno. Jako sam uzrujan. Okrutno je djedu uskratiti pravo na viđanje unuka. U Kaliforniji ih, zapravo, mogu tužiti, ali to ne želim. Druga stvar je da nisam učinio ništa loše. Ništa ne ukazuje na to da kažem da sam loš momak. Ja sam stvarno brižan otac i ona to zna i nema opravdanja da se tako ponašate prema meni – nema izgovora da se tako odnosite prema baki i djedu”, izjavio je ne trepnuvši.

Podsjetimo, uoči kćerkinog vjenčanja sarađivao je s paparazzima u zamjenu za novac, a njezino pismo kojim je pokušala popraviti njihov narušen odnos moleći ga da se suzdrži od istupa u medijima, nekim je čudom objavljeno. Nakon Meghaninog i Harryjevog intervjua Oprah Winfrey u martu 2021., poslao je pismo kraljici talk showa sa zahtjevom da se i njemu dozvoli ispričati svoju stranu priče, međutim, ostao je uskraćen za odgovor.

 

Nedavno je objavljeno da je kao tihi partner navodno bio umiješan u poslovni poduhvat svog prijatelja, fotografa Karla Larsena koji je htio voditi turiste stopama Meghan i Harryja u Montecitu, Kalifornija. Svoj “turistički plan” nazvao je “Royal Celebrity Tour of Los Angeles i Montecito”. U reklami se hvalio kako će fanove svoje kćerke i zeta, u zamjenu za iznos od 1200 dolara za grupu od šestero, voditi na njene stare adrese i u njezinu školu u okolici Los Angelesa. Turiste je htio dovoditi i do ulaza u njihovo imanje, a kako se Meghan danas druži s Katy Perry i Cameron Diaz, fotograf se dosjetio voditi fanove nadomak njihovih rezidencija u Montecitu. Sud je, srećom, stao na stranu vojvoda od Sussexa i Larsenu zabranio da ovaj poslovni naum sprovede u djelo.

 

Kako god, Thomas Markle se i u posljednjem intervjuu raspričao o tome kakva je Meghan nekada bila:

“Uvijek je bila vrlo draga i talentirana. Vrlo ljubazna, a sada ne znam kakva je. Živjela je sa mnom od šestog razreda do srednje škole i nikad nisam vidio ništa slično. Nije mi jasno u kakvu se ženu pretvorila. Šokiran sam. Više nije osoba koju sam poznavao”.

Na pitanje ko je kriv po njegovom sudu za prekid komunikacije, Harry ili Meghan, otkrio je da ona ima  veći uticaj na njega nego on na nju.

 

“Uvijek sam tu za nju, još uvijek je volim – voljet ću je zauvijek. To se nikada neće promijeniti, ali želim da mi se obrati i dopusti mi da vidim unuke i pusti me da imam malo mira. Ljudi idu u zatvor na pet godina i oprošteno im je – a ja nisam ništa učinio. Uvijek bih se izvinio za sve ako sam pogriješio”, ispričao je.

Iako je ponavljao da silno želi upoznati unuke prije nego što umre, na kraju je sebi dao slobodu da komentariše svađu princa Williama i Harryja, gdje je ukratko Thomas Markle rekao da sumnja da će se braća ikada pomiriti.

 

Pročitajte još