Cindy Crawford otkrila: Oprah Winfrey me ponizila

Piše: I. H.

Slavna manekenka Cindy Crawford prozvala je Oprah Winfrey zbog njihovog intervjua iz 1986. godine, u kojem je poznata TV voditeljica zamolila tada 20-godišnju Cindy da ustane i pokaže svoje savršeno tijelo na nacionalnoj televiziji. Cindy je u emisiji gostovala sa svojim menadžerom, predstavnikom Elite Modeling Agency, Johnom Casablancasom, koji je ponosno predstavljao TV publici svoju najnoviju manekenku.

Kaže da se Oprah u emisiji prema njoj ponašala kao da je stvar, a ne odrasla osoba. Rekla joj je da „ustane i pokaže publici to tijelo, o kojem svi pričaju“.

 

 

„Imala sam dvadeset godina i nisam se znala izboriti za sebe”, ispričala je 57-godišnja manekenka Cindy Crawford u dokumentarcu “Supermodeli” na Apple TV+, o kojem već sedmicama bruji čitav modni svijet.

U njemu su, pored Cindy, i njezine kolegice Naomi Campbell, Linda Evangelista i Christy Turlington ispričale neke prilično zanimljive, ali i šokantne detalje iz svojih megauspješnih karijera.

 

 

Naime, u isječku prikazanom u dokumentarcu, čuje se kako Oprah predstavlja mladu manekenku, a onda govori: “Je li oduvijek imala ovakvo tijelo? Ustani samo trenutak, ovo je ono što ja zovem TIJELO!”.

“Osjećala sam se kao stvar ili dijete. Željeli su me vidjeti, ali ne i čuti. Od mene su očekivali da pokažem tijelo kako bih dokazala da sam vrijedna pažnje. U tom trenutku to nisam prepoznala, no iz današnje perspektive, kad se sjetim tog dana i događaja pomislim: To stvarno nije bilo u redu. Posebno od Oprah!”, ispričala je Cindy, koja je u dokumentarcu otkrila kako je na snimanjima često padala u nesvijest od gladi.

Pročitajte još