Moć crnih tajica: Od kućne varijante do kombinacije za posao

Piše: I. H.

Iako većina žena favorizuje kombinacije koje uključuju farmerice, fine pantalone, haljine, midi suknje, postoje i oni dani koji zahtjevaju nošenje tajica.

 

Jednostavne crne pamučne tajice udoban su odjevni komad koji uglavnom vežemo za kuću ili eventualno odlazak u prirodu.

Međutim, tajice mogu biti i dio dotjeranijih izdanja. Ako vas zanima kako udobne tajice pretvoriti u komad u kojem ćete otići na posao ili druženje s prijateljicama, u nastavku vas čeka nekoliko savjeta, odnosno odjevnih kombinacija zahvaljujući kojima će se tajice iz isključivo kućnog odjevnog komada podići na veći nivo.

 

Predimenzionirana košulja

Bijela predimenzionirana košulja učinit će tajice komadom prikladnim za vanjski svijet i odlaske na posao, a da pritom ne morate žrtvovati udobnost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Rose Thatcher (@emmarosestyle)

 

Duži sako

Sako je uvijek dobra ideja, a u paru s tajicama i dobrim čizmama postaje dio kombinacije idealne za izlazak iz kuće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Maria B. (@rosemaria_b_)

 

Sportska majica

Ako želite postići estetiku kul djevojke, onda je kombinacija super mekane sportske majice i tajica pravi odabir za vas. Kad zahladi, preko kombinacije prebacite kaput i spremni ste za druženje s prijateljicama.

Džemper ili kardigan neutralne boje

Priznajte da jedva čekate obući divno pletivo koje čeka u vašem ormaru. Kombinacija neutralnog džempera ili kardigana i crnih tajica bit će jedna od onih koje nećete htjeti skinuti sa sebe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marianne Smyth (@smythsisters)

 

Top + košulja

Rebrasti topovi već su neko vrijeme veliki modni hit. Bili su vrlo popularni tokom ljeta, a biće prisutni i za sezonu jesen/zima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Mory (@tamaramory)

Sve što morate napraviti jest preko topa obući i široku košulju i dogovoriti neko druženje na kojem ćete se pojaviti u ovoj udobnoj kombinaciji.

Pročitajte još