Lagana salata Belle Hadid: Ukusna, lako se sprema i pomaže da ostanete u formi

Piše: L. K. P.

Uvijek smo u potrazi za novim i kreativnim receptima, a jedan koji je u posljednje vrijeme zapeo za oko postao je viralan na društvenim mrežama, iako nije nov. Radi se, naime, o salati po receptu jedne od najuspješnijih manekenki današnji – Belle Hadid.

Zbog prirode posla, slavna manekenka uvijek pazi na svoj unos kalorija, pa ne treba da čudi što salate zauzimaju glavno mjesto u njenoj ishrani.

Ova salata nije poseban obrok, već se služi uz glavno jelo, ali je obavezno isprobajte kao obje varijante. Bella Hadid sprema svoju omiljenu salatu koju jede kada poželi da pojede nešto lagano i hranljivo.

Priprema je izuzetno jednostavna, potrebno je samo da sve sastojke imate u frižideru.

Sastojci:

rukola

dva mala svježa krastavca

dvije crvene paprike

avokado

svježe rendani parmezan

maslinovo ulje

sok od limuna

so

biber

balzamiko sirće

 

Priprema:

Operite rukolu i stavite je u zdjelu gdje ćete sve poredati. Krastavce isjecite na kolutove, a papriku na trakice. Uzmite zreo avokado, uklonite košpicu i isjecite ga na kriške, pa u rukolu dodajte iscjekano povrće i na kraju dodajte svježe rendani parmezan.

Prelijte limunovim sokom, maslinovim uljem i posolite i pobiberite po želji, pa prelijte balzamiko sirćetom. Sve izmješati i poslužiti uz glavno jelo ili kao obrok salatu uz dodatak dvopeka.

Pročitajte još