Željko Joksimović otkrio: Evo šta ga posebno veže za Sloveniju

Piše: I. H.

Srbijanski pop pjevač Željko Joksimović održao je nezaboravan koncert u Ljubljani o kojem će se dugo pričati, a zatim je ispričao detalje iz prošlosti za koje javnost ne zna.

 

“Kada mi se zgrada renovirala 2006. godine, svoje utočište pronašao sam ovdje i pjesme koje sam u tom trenutku radio, radio sam upravo ovdje u studiju Tivoli. Nekako sam fokusiran na Sloveniju, imao sam puno nastupa ovdje, stekao sam puno prijatelja i poznanstava. Uvijek se rado vraćam u Sloveniju, a moja prva asocijacija na nju je da vidiš HD sliku. Sada već 4K”, rekao je pjevač u emisiji “Prvi red” na srpskoj televiziji K1.

 

U Sloveniji ima dosta poznanstava, a kao najvrijednije ipak smatra ono s gradonačelnikom Zoranom Jankovićem. Upoznali su se prije 23 godine kad je Zoran radio u Mercatoru gdje su ga nekoliko puta angažovali da održi koncerte, tako da njihovo prijateljstvo datira od tad i traje sve ove godine.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zeljko Joksimovic (@zzeljko)

Željko je otkrio da za mjesec i po izlazi njegov novi album, a fanovi su i više nego uzbuđeni.

 

“Muzika je najuzvišenija umjetnost, koja u svojim podfolderima ima razne mogućnosti bavljenja sličnim umjetnostima. Tako sam i ja radio filmove, serije, pa i producirao, ali nisam otišao puno dalje od muzike. Krivo mi je što ranije nisam napravio nešto za slušaoce moje muzike. Napravio sam malu pauzu, ali za mjesec i po ću izdati novi album. Doduše, ja konstantno radim, samo ne objavljujem”, objasnio je.

 

Ispričao je i kako konstantno nešto radi, piše. U svom telefonu, kaže, ima više od 300 melodija. Trenutačno ima dvadesetak pjesama od kojih se mora napraviti neka selekcija.

“Prvi put su moje kolege prezentirale i poslale toliko dobrih pjesama za mene da se ovih dana borim kako bih napisao tekst za neke od svojih melodija, da bih parirao toj velikoj ljubavi mojih kolega koje su mi poslali pjesme. Moja publika voli kako ja pjevam, ali voli i kako pišem.”

 

Priznaje i kako je veliki perfekcionist pa je tako otkrio grešku u pjesmi.

“Pjesma ‘Zaboravljaš’, za koju sam ja napisao glazbu, a Čipi tekst, ima jednu grešku. Žurili smo je predati jer su se CD-ovi izdavali u Mađarskoj pa se moralo krenuti s kontingentom ranije da bi sve izašlo na vrijeme.

Onda sam shvatio da sam otpjevao ‘Zaboravljaš šta smo jednom davno rekli’, a master je već na putu za Mađarsku i rekao sam da ide tako. Ta nesavršenost nije bila prepreka da pjesma postane veliki hit. Tu se vraćam na ono što moj Alek kaže, pusti tu nultu snimku, koja nije savršena i ima greške, opet se nešto događa”, otkrio je Željko.

Pročitajte još