Jelena Đoković otkrila: Postala sam vegan, jer nisam imala novca

Piše: I. H.

Ljepša polovina uspješnog srbijanskog tenisera Novaka Đokovića, Jelena Đoković, otkrila je zašto je postala veganka, a njezin razlog rastužio je fanove.

 

Naime, već godinama se Jelena izjašnjava kao veganka, te da ne konzumira meso, mlijeko i šećer. Ipak, ovaj put je otkrila da je na taj način prehrane prešla jer je bila primorana, a ne jer je to željela. Kaže je da je sve počelo tokom njezinih studentskih dana, piše Kurir.

 

“Počela sam razmišljati kako da preživim tri godine, jer nisam imala novca da jedem u ne znam kakvim restoranima, a nisam živjela u domu gdje imam kuhinju. Tako da je veganstvo krenulo zapravo iz muke”, otkrila je supruga Novaka Đokovića.

 

 

‘‘Ja sam bila veliki mesojed, i jako ga volim još uvijek, ali ga ne jedem. Dobro se osjećam i meni je to bio cilj, da nađem način kako živjeti ovaj život budna, s energijom, zdrava‘‘, objasnila je i dodala da se njezina prehrana sastoji 70 posto od sirove hrane, a 30 posto od kuhane.

 

“Najčešće jedem juhu, bezglutensku tjesteninu, quinoju, rižu… Teško je danas naći pravu hranu i pripremljenu na zdrav način. Zato mi je važno da se dobro organiziram oko obroka i sretna sam što imam partnera koji je kao i ja posvećen tome da ostane zdrav i jak. Naši režimi prehrane se sasvim malo razlikuju”, otkrila je Jelena.

Pročitajte još