U ovaj potpuno besplatan tretman lica se kune i Irina Shayk: Podočnjaci i natečenost lica nestaju za 30 sekundi

Piše: L. K. P.

Njegovana koža jedan je od glavnih temelja ljepote, a da izgledate lijepo i svježe, nisu vam potrebni skupi tretmani ili luksuzni preparati, dovoljno vam je nešto što već svako ima u svom kućanstvu.

U posljednje je vrijeme popularan tretman lica ledom, takozvani ‘facial icing’, dobio veliku popularnost među beauty blogericama i influensericama, a obožava ga i slavna ljepotica Irina Shayk.

-Kad sam umorna ili se probudim natečenih očiju, najbolji način za uklanjanje tog problema je masaža kockicama leda. Ovaj trik sam naučila od moje mame i stvarno djeluje, ispričala je jednom prilikom.

Radi se o jednostavnom procesu stavljaja leda na lice, a ovaj tretman korisii moć leda da stimulira cirkulaciju, smanji crvenilo i suzbije izbivanje mitesera. Niske temperature sužavaju krvne žile pa će se protok krvi smanjiti dok je koža izložena ledu, a kad se ponovo zagrije, krvne žile će se proširiti i tako potaknuti bolju cirkulaciju koja će isporučiti hranjive tvari u kožu.

Posljedica toga bit će smanjivanje upala i nadutosti, a nestat će vam i tamni krugovi ispod očiju. Osim toga, hladna terapija će umiriti iritiranu ili osjetljivu kožu, a može pomoći i u privremenom smanjivanju pora što će odmah dati dojam glatkije kože. Uklopite li hlađenje kože u svoju standardnu rutinu njege kože, to bi moglo pomoći proizvodima koje koristite da učinkovitije prodru u kožu i tako maksimizirati njihove prednosti.

Što vam je potrebno za ovaj tretman?

Ako ne želite led na lice stavljati rukama, možete, primjerice, popularni roler za lice staviti u zamrzivač na 20 minuta i koristiti se njime čime ćete izbjeći otapanje i curenje vode po licu. Led na licu je dovoljno držati samo 30 sekundi.

Iako će vam lice, prema iskustvima ljudi koji su isprobali ovaj tretman, biti manje otečeno i koža sjajnija, ne očekujte da će led riješiti sve vaše probleme.

Ne postoje klinički dokazi da ovaj tretman rješava probleme s prištićima pa nemojte zaboraviti dnevnu rutinu čišćenja lica kože ili nanošenja kreme ili seruma. Naprotiv, poznato je da voda može isušiti kožu pa je pametno da to spriječite nanošenjem kreme nakon ovog tretmana.

Također, nije dobro da led nanosite na lice nedugo nakon nekog zahvata. Ako ste nedavno imali bilo kakav zahvat laserom, hemijski piling ili plastičnu operaciju, prije nanošenja leda na lice posavjetujte se s liječnikom ili kozmetičarem.

Pročitajte još