Njihove majke bile su ikone 90-ih godina: Sada su one krenule njihovim stopama

Piše: L. K. P.

Mjesec mode do sada je priredio revije o kojima će se još mjesecima pisati, pogotovo o debiju Sabata De Sarna kao novog kreativnog direktora Guccija.

Osim o revijama, glavna tema su i poznata lica koja su ih pratila iz prvih redova, kao i modeli koji su nosili modne komade spremne za proljeće/ljeto 2024. godine. Tako je na reviji Alberte Ferretti u Milanu prošetala i najstarija kćerka supermodela Christy Turlington, 19-godišnja Grace Burns.

Nosila je asimetričnu ‘golu haljinu’ s cvjetnim dizajnom, a iako joj je ovo bio prvo pojavljivanje na pisti od ovakvog značaja, prošle godine debitovala je na LuisaViaRoma x British Vogue modnoj reviji u Firenzi noseći haljinu Victorije Beckham.

Mnogi su se iznenadili kada su vidjeli da je na Versaceovoj reviji 22. septembra svoj debi imala kćerka pokojnog košarkaša Kobea Bryanta i Vanesse Bryant, 20-godišnja Natalia. Nosila je elegantnu crnu kreaciju, a za Vogue je izjavila da ju je Donatella Versace direktno pozvala da postane deo showa za proleće/leto 2024. Kao svoju najveću inspiraciju izdvojila je, nimalo iznenađujuće, Naomi Campbell.

Na istoj reviji pojavila se i kćerka bivšeg glumačkog para Jude Lawa i Sadie Frost, 22-godišnja Iris Law. Nosila je plavi kompletić i mnoge podsketila na svoju majku u mladosti zbog svoje kratke kose i nevjerovatne prirodne ljepote. Ipak, ona je još prošle godine postala jedno od lica Versacea kada se pojavila u ‘La Vacanza’ kampanji.

Često se vode diskusije na temu djece supermodela,  najviše spominjani nepotizam i slava steknuta samo na račun uspješnih roditelja. Samim time otvara se pitanje da li bi imali takvu budućnost da nije bilo njih.

S time se najviše susreće Kendall Jenner kojoj uspjeh u modelingu opovrgavaju otkako je istim krenula da se bavi.

Nakon nje istu sudbinu dijele i sestre Hadid, Bella i Gigi, nastavivši slavu majke Yolande Hadid koja je cijelu porodicu proslavila učestvujući u televizijskom showu ‘The Real Housewives of Beverly Hills’.

Kako su godine prolazile, tako su i kćerke supermodela počele stasati u mlade manekenke, a sada je većina dio visoke modne industrije. Najduže je ovde Kaia Gerber, kćerka supermodela Cindy Crawford koja je već sa 16 godina stala na modnu pistu Calvin Klein proljeće/ljeto na New York Fashion Weeku, a u julu je otvorila Valentino Haute Couture reviju.

Od 2021. godine i revije Miu Miu proljeće/ljeto, tu je i Lila Moss, kćerka Kate Moss. Oduvijek se očekivalo da će ona nastaviti da korača maminim stopama, iako mnogi komentiraju da nemaju sličnosti.

Ista stvar je sa sinom još jedne ikone 90-ih, Helene Christensen, 23-godišnji Mingus Reedus koji ipak nije toliko još uvijek isplivao na površinu, kao i sin Carle Bruni, Aurélien Enthoven. Obojica su se pojavili na Versaceovoj modnoj reviji za proljeće/ljeto 2023. godine.

Za kraj, u posljednje dvije godine karijeru je krenula da gradi i kćerka Heidi Klum, 19-godišnja Leni Klum. Kako je i sama rekla, Heidi nije htjela da premlada ulazi u biznis, ali nakon što ponude nisu prestajale dolaziti, pomirila se s činjenicom da je ipak to sudbina njene djevojčice.

Pročitajte još