Bivša učesnica ‘MasterChefa’ otkrila: Bila sam žrtva nasilja u vezi, vrijediš tek kad te ubije

Piše: L. K. P.

Maja Jalšovec, tiktokerica i takmičarka prošle sezone showa ‘MasterChef’, stala je u odbranu Klare Buntić i javno progovorila o nasilju koje je doživjela u jednoj od svojih veza.

Klara Buntić otkrila je javnosti kako je suprug, bivši hrvatski rukometni reprezentativac Denis Buntić teško pretukao. Priveden je u petak u Ljubuškom nakon napada, a policija mu je u kući pronašla i arsenal oružja. Ipak, pušten je na slobodu nakon ispitivanja.

– Kad vidim sve ove komentare na ovaj slučajeve zlostavljanih žena, shvaćam da jedino vrijediš ako te neko ubije. Onda si vrijedan žaljenja. U ostalim slučajevima – ne baš. U ostalim slučajevima se gleda kolika su ti usta, imaš li umjetne trepavice, koliko dugo si to trpjela… Zašto si trpjela, mogla si otići… Sve si ti trebala, a nije trebao muškarac ne mlatit te. Ali kad te ubije, onda vrijediš – rekla je Jalšovec u videu na TikToku, gdje je prati više od 100 hiljada ljudi.

@maja_jalsovec #buntic #nasilje #nasiljenadzenama ♬ original sound – Maja Jalšovec

Zatim je objavila još jedan video u kojem je otkrila da je i ona bila žrtva nasilja u vezi.

– Podržavaš nasilje ako postoji ‘ali’. Ako mislite da nasilje počinje tako da se vozite u autu i neko ti zvekne šaku u glavu, onda ste glupi. Nasilje počinje toliko maliciozno, toliko suptilno, to godinama traje. Osoba vas toliko psihički ponižava i maltretira da vi više ne znate tko ste ni što ste i mislite da ne vrijedite apsolutno ništa. Toliko vas je sram da jednostavno ne možete nikome reći, a kamoli izaći iz te veze – proučila je pa otkrila:

„Znam jer sam je prošla.“

Pročitajte još