Bivša ruska špijunka otkrila: Evo kako se muškarac obara s nogu

Piše: I. H.

Aliia Roza  je bivša agentica KGB-a, poznata kao “ženski James Bond”, a sad je podijelila svoje savjete za zavođenje. Roza (37) je postala špijunka ruske vlade napon pada Sovjetskog Saveza. Njene misije obavljene su u strogoj tajnosti, a sebe naziva ekspertom za “psihologiju muškaraca”.

 

Nakon što se zaljubila u dilera droge, bila je prisiljena pobjeći iz Rusije, te je provela godine učeći se KGB-ovom umijeću zavođenja, uvjeravanja i neurolingvističkog programiranja. Zbog svega toga odlučila je otkriti “kako se muškarac obara s nogu”.

 

“Naučena sam kako brzo i lako zavesti bilo kojeg muškarca, uključujući i opasne kriminalce”, pohvalila se u intervjuu za Jam Press, prenosi NY Post.

Osmislila je edukaciju po cijeni od 230 eura po satu, a njezina godišnja zarada iznosi oko 1.5 miliona eura. Aliijin tim broji preko 2000 članova.

 

Izgled nije bitan?

Žene vjeruju da će naučiti njezine trikove jer, kako Aliia kaže, alate koje otkriva koristi i sama u svakodnevnom životu. “Prije svega, ako želite nekoga zavesti, trebali biste početi od sebe”, poručila je bivša špijunka.

“Volite sebe i radite na izgradnji samopoštovanja. Muškarci će se ponašati prema vama onako kako se vi ponašate prema sebi.”  Roza je pozvala žene da se ne fokusiraju previše na svoj vanjski izgled i da ne djeluju previše dostupno muškarcu kojeg žele privući.

“Muškarci se ne brinu toliko o izgledu koliko o vašoj ličnosti, harizmi i seksualnosti. Nemojte se podvrgnuti plastičnim operacijama osim ako to ne radite radi sebe ili ne idite na dijetu da biste smršali radi nekoga drugog”, tvrdi.

 

“Prouči svoju metu”

Roza je pozvala žene da pametno izaberu svoje “mete”.

“Ne gubite vrijeme na muškarce koji se nikada neće promijeniti. Proučite svoje mete. Testirajte ih. Nemojte očekivati da će se promijeniti za godinu dana, bolje je cijeniti svoje vrijeme i energiju i krenuti dalje nego čekati lošu metu.”

Savjetovala je i da pronađu muškarca koji će dijeliti njihove interese.

“Ako volite ljubitelje sporta, idite na sportske igre, ako volite poslovno orijentisane muškarce, idite na konferenciju. Zajednički interesi spajaju ljude i možete izgraditi čvrste temelje”, opisuje.

Inače, Roza je rođena u SSSR-u i postala je ruska špijunka kada je bila tek tinejdžerka. Međutim, imala je aferu s muškarcem od kojeg je trebala prikupiti obavještajne podatke i kasnije je pobjegla iz Moskve. Sada živi u Los Angelesu i nije se vratila u Rusiju više od decenije.

 

Prethodno je rekla za Jam Press: “Za svoj prvi zadatak morala sam se pretvarati da sam prostitutka kako bih mogla otići u klub i zavesti vođu kriminalne skupine koja je opskrbljivala zemlju drogom. Bilo je jednostavno ludo.”

Pročitajte još