Kraljica Rania pohvalila se porodičnim slavljem i svojim lijepim princezama

Piše: L. K. P.

U jordanskoj kraljevskoj porodici ovih se dana jedu rođendanske torte! Ovog utorka princeza Salma je napunila 23 godine, dok je starija princeza Iman u srijedu napunila 27 godina. Priliku za slavlje iskoristila je njihova majka kraljica Rania koja je svojim kćerkama čestitala rođendan i preko društvenih mreža.

-Cijelo moje srce! Sretan rođendan mojim slatkim kćerkam, cijenim vas svakim danom sve više i više, napisala je Rania uz fotografiju na kojoj se vidi kako ona i njezine kćeri poziraju izbliza i smiješe se kameri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

Prethodno neviđena fotografija snimljena je na zabavi s kanom koju je kraljica Rania priredila za svoju snahu Rajwu Alseif u maju uoči njenog vjenčanja s prijestolonasljednikom Husseinom 1. juna.

Princeza Iman školovala se na Sveučilištu Georgetown u Washingtonu, gdje je studirala međunarodne odnose. Kao članica kraljevske porodice, princeza Iman bila je uključena u razne dobrotvorne i društvene inicijative u Jordanu. Mlađa kćerka Salma postala je prva žena pilot mlažnjaka u jordanskim oružanim snagama 2020. godine, a tri godine nakon diplomirala je arheologiju na Sveučilištu Južne Kalifornije.

Princeza Iman, najstarija kćerka kraljice Ranije i jordanskog kralja Abdulaha II., udala se krajem marta u ceremoniji koja je bila zatvorena za javnost. Ipak, kraljica Ranija na društvene mreže objavila je kratke isječke ceremonije pokazavši prekrasnu Diorovu vjenčanicu koju je mladenka nosila.

Pročitajte još