Jelena Đoković oduševljena glavnim gradom BiH: Za Sarajevo jedno veliko srce od srca

Piše: I. H.

Jelena Đoković ovih je dana prošetala glavnim gradom Bosne i Hercegovine, a povod je bio prikazivanju filma “Mudrost traume”. Na društvenim mrežama podijelila je djelić atmosfere boravka u Sarajevu, uz opis:

 

“Za Sarajevo jedno veliko srce od srca! Idemo dalje”, navela je u opisu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Kako se vidi na videu, priliku je iskoristila, između ostalog, i da prohoda Baščaršijom. Dok se pripremala za projekciju, razgovarala je s novinarima i publikom u kinu, te provodila vrijeme u pubu. Nakon Sarajeva, sljedeća destinacija bila je Ljubljana.

 

 

Naime, Novak Đoković Fondacija je organizovala projekciju filma “Mudrosti traume”, gdje putujemo zajedno s ljekarom, autorom bestsellera i dobitnikom Ordena Kanade Gaborom Mateom, da bismo istražili zašto se zapadno društvo suočava s povećanim brojem psihičkih poremećaja i hroničnih bolesti.

 

Predstavljeno je filmsko putovanje sa čovjekom koji je svoj život posvetio razumijevanju odnosa između bolesti, zavisnosti, traume i društva u kojem živimo.

“Naša fondacija zaista radi velike stvari za region Balkana. Željeli smo da dovedemo najbolje kako bi od najboljih i učili. Film jako dobro oslikava šta se dešava ukoliko se ne bavimo dovoljno našom djecom. Vidi se posljedica toga kada djeca ne odrastaju u okruženju punom ljubavi, razumijevanja, pažnje i kada su ostavljena. Volim što je na jak i na dramatičan način to prikazano da nas podstakne na razmišljanje kako možemo bolje”, istakla je Jelena.

Pročitajte još