Brat glumca Dragana Bjelogrlića: Zbog sličnosti u nekim filmovima glumio umjesto njega

Piše: I. H.

Dragan Bjelogrlić jedan je od naših najpopularnijih regionalnih glumaca, a sa svojim bratom Goranom Bjelogrlićem vlasnik je producentske kuće.

 

Obzirom da se Goran ne voli eksponirati u javnosti, malo ko uopšte zna za njega, osim u situacijama kada bi se njegovo ime vidjelo na uvodnim špicama filmova.

 

 

Oba brata su u glumi, no Goran na bratovu slavu nikad nije bio ljubomoran, jer zapravo nikada nije želio biti glumac. Ipak, njegova uloga u seriji ”Južni vetar” svima je privukla pažnju.

 

Jednom je prilikom otkrio i kakav je Bjelogrlić bio kao dječak.

 

”Kao i svaki mlađi brat – nemiran i neposlušan. Odrasli smo na Voždovcu u vrijeme kad je slovio za najopasniji dio Beograda. Morao me slušati, mada nije bilo lako. Sad ja slušam njega. Tako to ide”, rekao je Goran u jednom intervjuu.

 

Inače, Goran je radio na mnogobrojnim filmskim ostvarenjima poput ”Lepa sela lepo gore”, ”Rat uživo”, ”Ivkova slava”. Učestvovao je i u svakom autorskom projektu brata Dragana Bjelogrlića – od serije ”Vratit će se rode”, ”Montevidea”, pa do ”Senki nad Balkanom”, a nije neuobičajeno da se pojavi i pred kamerama u malim ulogama.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zourana Gevara (@zourana_guevara)

Obzirom da Goran i Dragan jako liče, tako je jednom prilikom upravo Goran umjesto Dragana snimio jedan dio filma.

 

”Zbog naše sličnosti, glumio sam umjesto njega u jednoj sceni filma ”Kupi mi Eliota”, rekao je Goran koji je od brata stariji osam godina.

 

No, uprkos fizičkoj sličnosti, karakterno se razlikuju.

 

”Dragan je živahniji i energičniji, Goran je nekako tokom cijelog djetinjstva bio mnogo mirniji. Mada, obojica se vole šaliti s ljudima”, otkrili su svojevremeno njihovi prijatelji.

Pročitajte još