Kakav je tata Zlatan Ibrahimović: Ovo je zabranio sinovima, mada to danas gotovo svi roditelji dopuštaju

Piše: L. K. P.

Nogometna legenda Zlatan Ibrahimović je tokom karijere zaradio toliko novca da svojoj djeci može priuštiti sve što poželi. Međutim, jednu stvar sinovima Maximilianu i Vincentu strogo brani.

Upravo je krajem prošle sezone okačio kopačke o klin i posvetio se porodičnom životu. S obzirom na to da je cijelu karijeru ekscentričan, takav je i u odgajanju sinova.

Naime, u svojoj drugoj autobiografskoj knjizi pod nazivom ‘Adrenalina’ opisao je svoj odnos prema sinovima i koliko želi da ih zaštiti od utjecaja spoljašnjeg svijeta, posebno interneta.

– Volim svoju djecu kao ništa drugo na svijetu. Za mene će oni uvijek biti u najboljoj poziciji. Voljeti ih znači štititi ih, odgovorno upravljati njihovom slobodom, stoji u njegovoj knjizi.

Nije im dozvoljeno da imaju ​​društvene mreže jer, kako je napisao, ne želi da ih povrijede loše stvari koje bi mogle pročitati o Zlatanu. Baš zbog toga na njegovom Instagramu nema fotografija njegovih nasljednika i njegove porodice.

– Umjesto toga vidim da je puno djece objavljeno na internetu, neki naprave profil i sa sedam ili osam godina i već imaju hiljade pratioca,napisao je Zlatan, te dodaje:

-Ali hoće li ta djeca, kad odrastu, biti sretna što su bila izložena na taj način? Šta roditelji znaju?, istakao je.

Zlatan je rekao da će saznati kakve neistine postoje na društvenim mrežama, ali kada za to dođe vrijeme.

– Ne radi se o tome da ih držim ispod staklenog zvona. Ja imam odgovornost da ih izvedem na pravi put, oni će moći da nastave kako žele, čim budu mogli sami, napisao je Zlatan.

Inače, kao što je manje-više poznato svima Ibrahimović je imao teško djetinjstvo, često je u švedskom društvu posmatran kao crna ovca i upravo iz tog razloga čini se da svoje sinove maskimalno zaštiti.

Pročitajte još